Συμμετοχή του Cyprus Youth DiplomaCY στο 2nd Eastern Partnership Youth Forum

Διεξήχθη μεταξύ 9 και 11 Φεβρουαρίου 2015 στη Ρίγα της Λετόνίας, το 2ο Φόρουμ Νεολαίας της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης (2nd Eastern Partnership Youth Forum)
Το Cyprus Youth DiplomaCY εκπροσώπησε ο Ταμίας μας, Νικόλας Ιερωνυμίδης, ο οποίος μας μεταφέρει τις εμπειρίες του από την διοργάνωση.
“Στο 2nd Eastern Partnership Youth Forum, αντιπροσωπεύοντας το Cyprus Youth DiplomaCY, έζησα μια πρωτόγνωρη εμπειρία καθώς είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πολλά άτομα της ηλικίας μου και να συνάψω φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις. Η διοργάνωση απο τους Λετονούς ήταν άψογη και η οργάνωση κυμάνθηκε σε επαγγελματικά επίπεδα.
Επι της ουσίας , το συνέδριο είχε σκόπο να φέρει τους νέους απο όλη την Ευρώπη κόντα για να συνεργαστούν και να προτείνουν καινοτόμες ιδέες όσο αφορά διάφορα πεδία που έχουν σχέση με την νεολαία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσωπικά είχα παραστεί στην συνάντηση με θέμα ‘The potential of mobily programmes to enhance young people’s employability’. Μέσα απο μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης αναπτύξαμε τις ιδέες μας για τα προγράμματα ανταλλαγής εργατικού και φοιτητικού δυναμικού που προσφέρονται στην Ε.Ε. και κατά πόσο αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην επαγγελματική εξέλιξη αυτών που λαμβάνουν μέρος.
Το κλίμα ήταν πολύ φιλικό και ευχάριστο αφού μας δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε τις απόψεις μας γραπτώς καθώς και να αναπτύξουμε τις δυνατότητές μας σε επικοινωνιακό επίπεδο μέσα απο την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκομένων. Το κύριο συμπέρασμα μέσω της ανταλλαγής απόψεων ήταν και η διαπίστωση όλων για το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα προγράμματα και το πόσο υπάρχει ανάγκη εν μέσω οικονομικής κρίσης να χρηματοδοτούνται τέτοιου είδους προγράμματα καθώς μέσω αυτών ανοίγει ο δρόμος στoν επαγγελματικό τομέα. Καταληκτικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο Cyprus Youth DiplomaCY,Ιωάννα Δημοσθένους που μου έδωσε αυτή την μοναδική ευκαιρία να παραστώ σε τέτοιου είδους εποικοδομητική συνάντηση και θα ήθελα να ενθαρρύνω κι άλλους νέους να παρίστανται σε τέτοιου χαρακτήρα συναντήσεις αφού δυστυχώς έχω διαπιστώσει οτι η ενημέρωση στη Κύπρο είναι ελλειπής”.
Νικόλας Ιερωνυμίδης
Ταμίας-Cyprus Youth DiplomaCY
Μπορείτε να δείτε διαδικτυακά όλες τις προτάσεις στις οποίες συμφώνησαν οι νέοι από 30 χώρες και οι οποίες θα παρουσιαστούν στο Eastern Parnterhsip Forum τον Μάιο, στην παρακάτω ιστοσελίδα http://youthforum2015.eu/ViewNews-DQT6H3L.html

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: