2015

Ετήσια Έκθεση Cyprus Youth DiplomaCY 2015

Κάτωθι αναρτάται η Ετήσια Έκθεση της Προέδρου του Cyprus Youth DiplomaCY, Ιωάννα Δημοσθένους, για τη χρονιά 2015, όπως αυτή παρουσιάσθηκε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού στις 9 Ιανουαρίου 2016.

Ετήσιας Έκθεσης Προέδρου του Cyprus Youth DiplomaCY για το 2015

  1. Εγγραφή Cyprus Youth DiplomaCY ως Σωματείο στην Κυπριακή Δημοκρατία
    Το Cyprus Youth DiplomaCY εγκρίθηκε ως Σωματείο από το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 29 Απριλίου 2015. Στις 24 Μαϊου 2015, έγιναν οι πρώτες εκλογές ανάδειξης του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.
  2. Δραστηριότητες
  • Πρόγραμμα “The Ambassador Series”.

To Πρόγραμμα “The Ambassador Series” συνέπεσε με την έγκριση του Οργανισμού μας ως Σωματείου. Έγιναν για το 2015 συνολικά 13 Συναντήσεις με 14 Πρέσβεις για το 2015. Συγκεκριμένα έγιναν συναντησεις με τους Πρέσβεις της  Ρουμανίας     A.E.κ. Ion Pascu, Ουκρανίας Α.Ε. κ. Boris Humeniuk, Βραζιλίας A.E. κ. A.Claudio Acquarone, Ηνωμένων Πολιτειών ΑμερικήςA.E. κ. John M. Koenig, Ινδίας A.E. κ. Ravi Bangar, Ιρλανδίας        Α.Ε. κ. Nicholas Twist, Ολλανδίας       Α.E. κα. Brechje Schwachöfer, Σουηδίας Α.Ε. κ. Clas Gierow, Φινλανδίας Α.E. κα Anu Saarela, Ηνωμένου  ΒασιλείουΑ.Ε.κ. Damian Roderic Todd, Βενεζουέλας κ. Jeanpier Anaya Salas, Αυστραλίας A.E. κ. Trevor Peacock, Γερμανίας A.E. κ. Nikolai von Shoepff  και  Κούβα Α.Ε. κ. Aramis Fuente.

  • Σύσταση Ερευνητικής Ομάδας για το Δίκαιο της Θάλασσας

Μετά από προκήρυξη 5 θέσεων για τη σύσταση της Ερευνητικής Ομάδας για το Δίκαιο της Θάλασσας,  αξιολόγηση των αιτήσεων και προσωπικές συνεντεύξεις με τους υποψηφίους, επιλέχθησαν οι 2 ερευνητές  Σωτήρης Κυριάκου και Χριστόφορος Τσεκούρας και 3 ερευνήτριες Ειρήνη Μανώλη, Μαρίνα Έλενα Ηρακλείδου και Νικολέττα Χαραλάμπους, για την συγγραφή του Εγχειριδίου για το Δίκαιο της Θάλασσας.  Η Ομάδα εργαζεται υπό την καθοδήγηση της Επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας Ραφαέλας Χαραλάμπους, συντονίζεται από την Υπεύθυνη Νομικών Θεμάτων του Οργανισμού μας  Χλόη Κωνσταντινίδου και το όλο έργο επιβλέπει η Πρόεδρος του Οργανισμού Ιωάννα Δημοσθένους. Με τους ερευνητές/τριες έχει υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας αρχής γενομένης της 25ης Οκτωβρίου 2015 για τρεις μήνες, με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμα τρεις μήνες με σκοπό την ολοκλήρωση του έργου. Για την πρωτοβουλία έχει ενημερωθεί ο Υπουργός Εξωτερικών και το τελικό εγχειρίδιο θα αποσταλεί στο Υπουργείο Εξωτερικών για  τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και του Οργανισμού μας.

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας
Έλαβε χώρα στις 8 Μαϊου 2015, συνάντηση με τον ΥΠΕΞ ΚΔ, όπου συζητήθηκαν οι δραστηριότητες του οργανισμού καθώς και οι πιθανότητες συνεργασίας με το Υπουργείο Εξωτερικών.

3)  Εκπροσωπήσεις στο Εξωτερικό
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκπροσώπησαν το Cyprus Youth DiplomaCY στο εξωτερικό στις εξής εκδηλώσεις/δραστηριότητες:

(α) Ενημερωτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες
O Γενικός Γραμματέας Πάνος Χριστοφόρου, συμμετείχε στην ενημερωτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες που διοργάνωσε η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

(β) Working with Youth for Youth: Protection against Radicalization“-OSCE
Ο Γενικός Γραμματέας Πάνος Χριστοφορου, εκπροσώπησε την Κύπρο στο Βελιγράδι, σε συνέδριο που διοργανώνει η Σερβία ως προεδρευουσα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη για το 2015 με θέμα:
“Working with Youth for Youth: Protection against Radicalization”.
Στο συνέδριο συμμετέχει ένας/μια νέος/α από κάθε χώρα-μέλος του OSCE .

(γ) Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακων Αρχών του Council of Europe
Ο Γενικός Γραμματέας Πάνος Χριστοφορου , εκπροσώπησε την Κύπρο ως Youth Delegate στο Κογκρεσο Τοπικών και Περιφερειακων Αρχών του Council of Europe που έλαβε χώρα στο Στρασβούργο.
Κατά την 29η συνάντηση του Κογκρεσου Τοπικών και Περιφερειακων Αρχών, οι Youth Delegates συνέβαλαν στην συζήτηση των θεμάτων: “Guidelines for local and regional authorities on preventing Radicalization” και “E-media: game changer for local and regional politicians”.

(δ) Φόρουμ Νεολαίας της Κοινοπολιτείας
Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ρένα Φιλίππου, εκπροσώπησε το Cyprus Youth DipomaCY στο Φόρουμ Νεολαίας της Κοινοπολιτείας που έλαβε χώρα στη Μάλτα. Το Φόρουμ Νεολαίας αποτελεί μέρος της Συνέλευσης των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM) . Έχει ως στόχο την διαπολιτισμική σχέση και μάθηση μεταξύ των συμμετεχόντων καθώς και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που των νέων της Κοινοπολιτείας.

4) Εκπροσωπήσεις στο εσωτερικό

(α) “Give peace a chance
Η Δημοσιογράφος για Θέματα Νεολαίας Αθανασία Κωνσταντίνου, συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο “Give peace a chance”  που διοργάνωσε το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.

(β) Youth Ambassador
Υπεύθυνη Νομικών Θεμάτων του Οργανισμού μας  Χλόη Κωνσταντινίδου επιλέγηκε στο Πρόγραμμα Youth Ambassador του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου.

(γ) Συνάντηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής ΕΕ
Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ρένα Φιλίππου, εκπροσώπησε τον οργανισμό  σε συνάντηση μεταξύ των νέων της Κύπρου και της Ύπατης Εκπρόσωπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας κα. Federica Mogherini.

Επόμενη Διετία

Λόγω της ανάληψης της Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Κυπριακή Δημοκρατία τον Νοέμβριο του 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο του Cyprus Youth DiplomaCY αποφάσισε να αφιερώσει την επόμενη διετία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Σκοπός, να ενημερωθούν οι νέοι της Κύπρου για τον Διακυβερνητικό αυτό Οργανισμό ο οποίος εδρεύει στο Στρασβούργο και να προετοιμαστούν για την Κυπριακή Προεδρία που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2016.

Ιωάννα Δημοσθένους
Πρόεδρος
31η Δεκεμβρίου 2015

Σημείωση: Κατά την Γενική Συνέλευση της 9ης Ιανουαρίου 2016, επικυρώθηκε η αίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Cyprus Youth DiplomaCY  ημερ. 31 Οκτωβρίου 2015 για ένταξη του Οργανισμού ως συνδεδεμένο μέλος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου.

Website Powered by WordPress.com.