ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ CYPRUS YOUTH DIPLOMACY ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2021 – 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
CYPRUS YOUTH DIPLOMACY ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2021 – 2023
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

Εν όψει των επικείμενων εκλογών του Cyprus Youth DiplomaCY για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (6 θέσεις) και της Ελεγκτικής Επιτροπής (2 θέσεις) για τη διετία 2021-2023, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουνίου 2021, υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα οι πιο κάτω υποψηφιότητες (αλφαβητικά). 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

1. Ευαγόρου Παντελίτσα

2. Ιωσηφίδου Ελένη

3. Νικολάου Γεωργία

4. Παπασάββα Βασιλική

5. Συμεωνίδου Βαλέρια

6. Τρικούπης Δημήτριος

7. Φωτίου Έρια

8. Χαμηλού Ευγενία

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  1. Δημοσθένους Δ. Ιωάννα
  2. Μαυρουδή Παναγιώτα

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ

Πιο κάτω  παρουσιάζονται (αλφαβητικά) το κείμενο υποστήριξης υποψηφιότητας που απέστειλε κάθε υποψήφιος και υποψήφια κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς του/της. 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  1. Ευαγόρου Παντελίτσα

Η δράση του Cyprus Youth DiplomaCY είναι μέχρι στιγμής αξιοθαύμαστη. Μέσω της συμμετοχής μου σε διάφορες διοργανώσεις του Οργανισμού είχα την ευκαιρία να βιώσω τον ενθουσιασμό των νέων σε θέματα διπλωματίας, διεθνών σχέσεων και διεθνούς δικαίου. Αυτό, σε συνδυασμό με την αγάπη μου για το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με οδήγησαν στο να θελήσω να εμπλακώ πιο ενεργά στον Οργανισμό, με στόχο να συμβάλω, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, με τη θέληση και τις γνώσεις μου γύρω από το αντικείμενο. Για σκοπούς γνωριμίας να αναφέρω ότι κατέχω πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και Μεταπτυχιακό στο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Είμαι εγγεγραμμένη στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και αυτή τη στιγμή εργάζομαι ως Δικηγόρος στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας όπου ασχολούμαι με θέματα Διοικητικού Δικαίου, Ασύλου και Μετανάστευσης.

  • Ιωσηφίδου Ελένη 

Ονομάζομαι Ελένη Ιωσηφίδου και κατάγομαι από Αθηαίνου και Πιτσιλιά. Είμαι νομικός με ειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και ενεργή πολίτης με έντονες περιβαλλοντικές και πολιτιστικές ευαισθησίες, αλλα και όρεξη για τη θετική κοινωνική αλλαγή. Οι σπουδές Νομικής στη Γαλλία, Καναδά και Ιρλανδία, η πρακτική μου άσκηση στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της ΚΔ στον ΟΗΕ, και στη Γερμανία σε θέματα δικαστικού ακτιβισμού, αλλά και η εργασία μου στην Κύπρο αλλά και στις Αντιπροσωπείες ΕΕ στη Χιλή ως Νέα Επαγγελματίας (JPD) κα στη Γουατεμάλα, μου δίνουν γερές βάσεις για να προσφέρω και στο πλαίσιο του Cyprus Youth Diplomacy. Στην πορεία μου αντιλήφθηκα το βαθμό στον οποίο αποκλείονται από τη διπλωματία και πολιτική οι νέοι και οι γυναίκες αλλά και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια καμπύλη αλλαγής: ένα μομέντουμ που πρέπει να αξιοποιήσουμε για να επιτύχουμε τη συμπερίληψη των νέων, ανδρών και γυναικών, στη διπλωματία και στα κέντρα λήψεις αποφάσεων. Για τον εμπλουτισμό του ήδη πλούσιου έργου του οργανισμού, οραματίζομαι την ενδυνάμωση της συνεργασίας με άλλους ΜΚΟ και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα σε θεματικές που αγγίζουν και το περιβάλλον. Πιστεύω στην ενεργή πολιτότητα, στον ακτιβισμό, στο διάλογο και στη συνεργασία, και παρά τις ανησυχητικές εξελίξεις ανά το παγκόσμιο, έχω βαθιά πίστη στον άνθρωπο και στη δυνατότητά μας να συμβάλουμε στη θετική αλλαγή και στην εξυγίανση της πολιτικής ζωής. Η ενδυνάμωση της νεολαίας και των γυναικών για ενεργό συμμετοχή στην πολιτική, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για αυτή την αλλαγή. Και το Cyprus Youth Diplomacy η στέγη συνεργασίας για να το πετύχουμε όλες/όλοι μαζί. Ας δουλέψουμε λοιπόν για αυτή!

  • Νικολάου Γεωργία 

Μεγαλώνοντας αντιλήφθηκα ότι ο μόνος λόγος για να επέλθει η οποιαδήποτε αλλαγή στη ζωή μας πρέπει οι ίδιοι να πάρουμε την απόφαση να ασχοληθούμε ενεργά με αυτή. Η πρώτη φορά που άκουσα για τον συγκεκριμένο οργανισμό ήταν το 2017 όταν πραγματοποιήθηκε μια ημερίδα Πολιτιστικής Διπλωματίας την οποία παρακολούθησα καθώς είναι κάτι που με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Μέσα στον προηγούμενο χρόνο και ιδιαίτερα τη περίοδο του κορονοϊού είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω αρκετές από τις δράσεις του οργανισμού και αποκόμισα πολλά από αυτές. Θεωρώ ότι μέσω του οργανισμού οι νέοι έχουν την ευκαιρία να μάθουν διάφορα σε σχέση με την πολιτική και την διπλωματία και θα ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή να γίνω μέλος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού.

  • Παπασάββα Βασιλική 

Ονομάζομαι Βασιλική Παπασάββα και είμαι Μεταφράστρια με γλώσσες εργασίας τα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Τούρκικα και Ρώσικα. Έχω ολοκληρώσει πρόσφατα το μεταπτυχιακό μου στη σχολή Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Διεθνή Διακυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Πολιτική και αυτό το διαστημα εργάζομαι στην Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο. Μετά από την πρακτική μου άσκηση στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντιλήφθηκα την ιδιαίτερη αγάπη που έχω για τη διπλωματία και τις διεθνείς σχέσεις αλλά και για την Κύπρο μας! Έκτοτε, συμμετέχω ενεργά στον τομέα της νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε διάφορα σεμινάρια, εργαστήρια, εκδηλώσεις και προσομοιώσεις με απώτερο σκοπό την συμπερίληψη των νέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ως ενεργό μέλος του Cyprus Youth DiplomaCY, το 2019 αποφάσισα να υποβάλω υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού όπου και είχα την τιμή να εκλεγώ. Από το 2019 μέχρι και το 2021 υπηρέτησα ως Υπεύθυνη Μελών του Cyprus Youth DiplomaCY, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να βάλω το δικό μου λιθαράκι στην ενδυνάμωση της φωνής της νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και να επηρεάσω ταυτόχρονα νέους και νέες να εμπλακούν με την διπλωματία και τις διεθνείς σχέσεις! Θεωρώ πως αυτά τα δύο χρόνια ήταν για μένα εφαλτήριο για την μελλοντική πορεία μου στον τομέα της διπλωματίας. Θέτω τον εαυτό μου λοιπόν ως υποψήφια, γεμάτη νέες ιδέες, εμπειρίες και έτοιμη να συνεισφέρω με την κατάλληλη ωριμότητα που αρμόζει στον Οργανισμό για την συνέχιση του αξιόλογου έργου που ήδη επιτελεί. Έχω να προσφέρω πολλά ακόμα στο Cyprus YouthDiplomaCY γιατί πιστεύω ότι το μέλλον της Κύπρου είμαστε εμείς, οι νέοι! 

  • Συμεωνίδου Βαλέρια 

(

 Αγαπητοί φιλες και φιλοι, 

Ονομάζομαι Βαλέρια Συμεωνίδου. Είμαι 27 ετών, και εργάζομαι τα τελευταία 3 χρόνια στην PricewaterhouseCoopers Limited, συγκεκριμένα στο τμήμα ‘International Private Clients’.

Εχω σπουδάσει στην Αγγλία (με έξτρα ενα χρόνο στην Αγία Πετρούπολη) οπου εχω πάρει το πτυχείο μου ‘EnglishLanguage and Russian’. Αποκτώντας τα δυο χρονια εμπειρίας εργασίας έφυγα ξανά για Αγγλία οπου εχω κάνει το μεταπτυχιακό μου ‘European and Global Governance’, γράφοντας την μεταπτυχιακή μου εργασία με θέμα το κούρεμα του 2013 στην Κύπρο.

Τα δυο χρονια εργασιας και «διαλλειματος απο τις πρώτες σπουδες» κατάλαβα ποσο ενδιαφέρον ειχα αποκτήσει στα διάφορα πολιτικά και ευρωπαϊκά θέματα. Δυστυχώς δεν ειχα ποτέ την ευκαιρία να κάνω πρακτική άσκηση σε κάποιο απο τα Ευρωπαικά Ινστιτούτα, η Αντιπροσωπεία της Κυπριαής Δημοκρατίας, για παραδειγμα (κατι που εχω προσπαθήσει και συνεχίζει να είναι ενα απο τα όνειρα μου), εχω ολη την όρεξη και διάθεση να προσφέρω και να μεταδόσω τις γνώσεις μου και τη βοήθειά μου στο οποιοδήποτε κομμάτι που ο Οργανισμός χρειάζεται, αλλα και να μάθω απο όλους εσας!

Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η νεολαία αυτου του τόπου, των οποίων εχει φανεί να ακούγεται δυαντότερα η φωνή τα τελευταία χρόνια, η νεολαία που μπορεί να αγωνιστεί και να στηριξει τα ενδιαφέροντα ολων, να αγωνιστεί για τα δικαιώματά της, και να φωνάξει ακόμα δυνατότερα και για κάποια άτομα που ίσως να μην εχουν τη δύναμη να το κάνουν (για παράδειγμα – ΑμΕΑ). Το τελευταίο το λεω απο δική μου προσωπική εμπειρία. 

Ας συνεχίσουμε ολοι μαζί το αξιόλογο έργο του Οργανισμού, και ας το εμπλοτίσουμε με ακόμα περισσότερες και λαμπρότερες ιδέες.

Ευχαριστω

  • Τρικούπης Δημήτριος 

Φίλες και φίλοι… Αγαπητά μέλη του Cyprus Youth DiplomaCY… Ονομάζομαι Δημήτριος Τρικούπης, κατάγομαι απ’ την Ελλάδα, συγκεκριμένα από το νησί της Θάσου, διαμένω στην Λευκωσία και σπουδάζω στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το Cyprus Youth DiplomaCY το γνώρισα μέσα από την συμμετοχή μου στο πρόγραμμα “Eastmed Youth Ambassadors” κι απ’ την πρώτη στιγμή εντυπωσιάστηκα με το έργο του και την μέχρι τώρα πορεία του. Πιστεύω ότι έχει πάρα πολλά να προσφέρει στο μέλλον και έτσι αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για να συμβάλλω με κάθε τρόπο ώστε να επιτευχθούν όλοι οι υπάρχοντες στόχοι του αλλά και να τεθούν και να υλοποιηθούν ακόμη μεγαλύτεροι. Δεν με συγκινούν και δεν μ’ ενδιαφέρουν, ούτε με ενδιέφεραν ποτέ, οι μεγάλες θέσεις και τα μεγάλα αξιώματα. Η ανιδιοτελής προσφορά είναι και θα είναι ο μοναδικός σκοπός μου. Απ’ όποια θέση κι αν βρεθώ μετά από την εκλογική διαδικασία, θα φροντίσω με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος της ετυμηγορίας σας και των προσδοκιών σας. Ζητώ λοιπόν την συμμετοχή όλων σας στην εκλογική διαδικασία, την στήριξή σας δια της ψήφου σας, αλλά και την ενεργό συμπαράστασή σας σε κάθε μελλοντική προσπάθεια του Cyprus Youth DiplomaCY. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων…

  • Φωτίου Έρια

Γεια σας. Ονομάζομαι Έρια Φωτίου και δηλώνω την υποψηφιότητά μου για το Διοικητικό Συμβούλιο του CyprusYouth Diplomacy για την περίοδο 2021-2023. Ασχολούμαι με τον κλάδο της διπλωματίας και των διεθνών σχέσεων τα τελευταία πέντε χρόνια και θα ήθελα να συμβάλω στο έργο του οργανισμού για να προσφέρω την ευκαιρία σε περισσότερους νέους και νέες να ασχοληθούν ενεργά με την διπλωματία στην Κύπρο. Είμαι απόφοιτη του κλάδου της Ιστορίας με μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις. Έχω εργαστεί ως σύμβουλος για κοινωνικά, ανθρωπιστικά και πολιτιστικά θέματα σε δύο διπλωματικές αποστολές της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως ερευνήτρια σε διεθνή οργανισμό. Τώρα εργάζομαι ως λειτουργός προγραμμάτων σε Μη-Κυβερνητικό Οργανισμό στην Κύπρο. Με τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω αποκτήσει, θέλω να συνεχίσω το αξιοθαύμαστο έργο του Cyprus Youth Diplomacy, που έχει καταφέρει να δώσει το βήμα στους/στις νέους/ες και να τους/τις φέρει σε ουσιαστικό διάλογο με την πολιτεία. Στόχος μου εάν εκλεγώ, είναι η κατάρτιση περισσότερων νέων σε θέματα που αφορούν τις διεθνείς σχέσεις και την διπλωματία αλλά και η ανάπτυξη και συνοχή πολιτικών σε σχέση με το ψήφισμα 2250 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη νεολαία, την ειρήνη και την ασφάλεια. Επίσης, στοχεύω να προωθήσω την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη δημιουργία περισσότερων πρωτοβουλιών με νέους και νέες από χώρες της Ανατολικής Μεσογείου. Η νεολαία παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στον τομέα της διπλωματίας στην Κύπρο και θα ήθελα να συμβάλω στη δημιουργία περισσότερων σχέσεων και θεσμών για την ενδυνάμωση των νέων της Κύπρου.

  • Χαμηλού Ευγενία 

Αγαπητά μέλη του Cyprus Youth DiplomaCY, Στην ηλικία των 17 ετών, το 2015, όταν πρωτοξεκίνησα να ασχολούμαι με θέματα νεολαίας και διπλωματίας, η πρώτη αναζήτησή μου στο διαδίκτυο ήταν οι λέξεις κλειδιά “Cyprus,” “Youth” και “Diplomacy.” Ήμουν τυχερή που βρήκα έναν οργανισμό που ονομαζόταν ακριβώς με αυτές τις λέξεις κλειδιά. ‘Έξι χρόνια αργότερα από τότε που έγινα μέλος, ο οργανισμός έχει μεγαλώσει και ωριμάσει. Προσωπικά μου προσέφερε απέραντες ευκαιρίες, όπως τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα “EastMed Youth Ambassadors,” αλλά και την επιλογή μου ως η Αντιπρόσωπος Νεολαίας της Κύπρου στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), ένα πρόγραμμα για το οποίο ενημερώθηκα στην εκδήλωση για τα εβδομηντάχρονα του ΣτΕ. Μέσω της συμμετοχής μου στο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) προσδοκώ να προσφέρω στους νέους ηλικίας 16-35, είτε είναι νεαροί επαγγελματίες είτε μαθητές και μαθήτριες/φοιτητές και φοιτήτριες, τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν προσωπικά. Παράλληλα, επιθυμώ να διατηρήσω την πολύτιμη παρακαταθήκη που αφήνει το προηγούμενο ΔΣ, το οποίο έχει θέσει τον πήχη ψηλά, ενώ παράλληλα να επαναφέρω πρωτοβουλίες που είχαν πετύχει στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, θα επιθυμούσα το νέο ΔΣ να επαναφέρει την πρωτοβουλία “Ambassador Series,” ένα πρόγραμμα το οποίο αφορά συναντήσεις με Πρέσβεις διαπιστευμένους στην Κυπριακή Δημοκρατία. Επιπρόσθετα, προσβλέπω σε στενότερες επαφές με το Υπουργείο Εξωτερικών, συγκεκριμένα με το Γραφείο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, και περισσότερες συνέργειες με οργανισμούς τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Παραμένω στη διάθεσή σας σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Ελπίζω να έχω την υποστήριξή σας σε αυτό το εγχείρημα. Με εκτίμηση Ευγενία Χαμηλού

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1.Δημοσθένους Δ. Ιωάννα

Γεια σας! Είμαι η Ιωάννα Δ. Δημοσθένους, είμαι 23 χρονών. Ο λόγος που βάζω υποψηφιότητα για την εκλεκτική επιτροπή του Cyprus Youth Diplomacy είναι διότι έχω τελεσει προηγουμένη θητεία ως Προέδρος της Εκλεκτικής Επιτροπής του Οργανισμού και έχω εργαστεί σε λογιστικό γραφείο στο παρελθόν. Είμαι πρόθυμη να βοηθήσω με τον τρόπο που μπορώ το Cyprus Youth Diplomacy.

2. Μαυρουδή Παναγιώτα

Ονομάζομαι Παναγιώτα Μαυρουδή. Από το 2018, ξεκίνησα 2ο πτυχίο Μετάφρασης με κατεύθυνση στη διοίκηση επιχειρήσεων, στη Γαλλία. Είμαι περηφανη που ειχα τη θέση του μέλους της ελεγκτικης επιτροπής τα τελευταία 2 χρόνια και είμαι μέλος στο ΜΚΟ τα τελευταια χρόνια. Μέσω αυτού του οργανισμού με βοήθησε να εξελιχθω ως ανθρωπος και να μαθω περισσότερα μέσω της συμμετοχης σε συνέδρια για την ισοτητα των 2 φύλων, το ρόλο της γυναίκας σε διάφορα τομείς διπλωματίας, των διεθνών σχέσεων και της πολιτικής , στα δικαιωματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στη Κ’υπρο και στο εξωτερικό κ.ά. Επίσης ως μέλος της ελεγκτικης επιτροπής έμαθα περισσοτερο για το ρόλος της μέσα στο οργανισμό ,τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες για την γενική και εκλογική συνέλευση του Cyprus Youth DiplomaCY που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου 2021 μπορούν να ανακτηθούν εδώ.

Cyprus Youth DiplomaCY
23 Ιουνίου 2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s