Διεξαγωγή Ετήσιας Γενικής και Εκλογικής Συνέλευσης Προκήρυξη Εκλογών Ανάδειξης Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής Cyprus Youth DiplomaCY για την περίοδο 2021-2023 

Διεξαγωγή Ετήσιας Γενικής και Εκλογικής Συνέλευσης
Προκήρυξη Εκλογών Ανάδειξης Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής Cyprus Youth DiplomaCY για την περίοδο 2021-2023 

Εν όψει της επικείμενης λήξης της διετούς του θητείας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Cyprus Youth DiplomaCY με απόφασή του ανακοινώνει την προκήρυξη εκλογών μέσω της διεξαγωγής Ετήσιας Γενικής και Εκλογικής Συνέλευσης με σκοπό την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής του Οργανισμού για τη διετία 2021-2023, βάσει των όσων το καταστατικό ορίζει.

Διεξαγωγή των Εκλογών:
Η Ετήσια Γενική και Εκλογική Συνέλευση έχει οριστεί για την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021  η ώρα 18:00 (ώρα Κύπρου) και θα πραγματοποιηθεί στην «Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη» που εδρεύει στην οδό Παναγιώτη Κάσπη 6, 2008, Ακρόπολη-Λευκωσία (Χάρτης εδώ).

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού. Ως εκ τούτου, η αίθουσα που θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική και Εκλογική Συνέλευση ίσως αλλάξει και για αυτό θα υπάρξει ανάλογη ενημέρωση εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.  

Σημειώνεται ότι βάσει καταστατικού, λόγω της προκήρυξης των εκλογών, από σήμερα και για ένα μήνα, το Μητρώο Μελών κλείνει προσωρινά. Επομένως για την περίοδο μεταξύ 1ης Ιουνίου και 30ης Ιουνίου δεν μπορούν να εγγραφούν νέα μέλη. Το Μητρώο Μελών θα ανοίξει εκ νέου την 1η Ιουλίου 2021. 

Υποβολή Υποψηφιοτήτων:

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του Οργανισμού κατά το έτος 2020-2021* τα οποία επιθυμούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα για τις έξι (6) θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου ή τις δύο (2) θέσεις της Ελεγκτικής Επιτροπής, όπως συμπληρώσουν και υποβάλλουν την αίτηση  που θα βρουν στο σύνδεσμο ΕΔΩ, μέχρι την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 και ώρα 23:59 (ώρα Κύπρου). Περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις και το ρόλο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής μπορούν να ανακτηθούν στο καταστατικό του οργανισμού πατώντας εδώ

Μετά το πέρας της πιο πάνω προθεσμίας, οι υποψηφιότητες θα συγκεντρωθούν και θα δημοσιευθούν σε σχετικό κατάλογο στην  ιστοσελίδα του Οργανισμού για ενημέρωση όλων των μελών. Κατά την συμπλήρωση της αίτησης, οι υποψήφιοι/ες καλούνται όπως συγγράψουν μια μικρή παράγραφο σχετικά με την υποψηφιότητά τους και τους λόγους που υποβάλλουν αυτήν. Το σχετικό κείμενο υποβολής υποψηφιότητα θα δημοσιεύθεί μαζί με τον κατάλογο των υποψηφίων με σκοπό την ενημέρωση των μελών που θα προσέλθουν για ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής.

*Εγγεγραμμένα μέλη του Οργανισμού για το έτος 2020-2021 θεωρούνται τα άτομα που έχουν υποβάλει την αίτηση μέλους για το έτος 2020-2021, δεόντως συμπληρωμένη και έχουν καταβάλει την ετήσια συνδρομή μέχρι τις 30 Μαΐου 2021. Όσον αφορά στις υποψηφιότητες, σημειώνεται ότι τα μέλη που θα υποβάλλουν υποψηφιότητα θα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια μέλους βάσει του καταστατικού καθ΄ όλη τη διάρκεια εκλογής τους κατά την  διετία, συνεπώς, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να μην συμπληρώνουν το 36ο έτος της ηλικίας τους μέχρι την 30η Ιουνίου 2023 (θα πρέπει δηλαδή να είναι γεννημένοι/ες μετά την 1η Ιουλίου 1987). 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021
«Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη» 
Παναγιώτη Κάσπη 6, 2008 Ακρόπολη-Λευκωσία


18:00-18:30 Φιλοξενία αξιωματούχου για σύντομη συζήτηση με τα Μέλη του Cyprus Youth DiplomaCY (tbc)

18:30-20:30
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
 Ετήσιας και Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης:

  1. Παρουσίαση Eτήσιας Έκθεσης Οργανισμού για το 2020
  2. Παρουσίαση Έκθεσης Οργανισμού για τη διετία 2019-2021
  3. Παρουσίαση Οικονομικής Κατάστασης 2020
  4. Παρουσίαση Οικονομικής Κατάστασης Διετίας 2019-2021 και προϋπολογισμός νέου έτους
  5. Έγκριση Ποσού Ετήσιας Συνδρομής γα την Eγγραφή Mελών 2021-2022
  6. Πραγματοποίηση Εκλογών Ανάδειξης Νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Ελεγκτικής Επιτροπής (εκλογή τριμελούς εφορευτικής επιτροπής και πραγματοποίηση εκλογών)
  7. Άλλα Θέματα

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου cyprus.youth.diplomacy@gmail.com

Με εκτίμηση, 
το Διοικητικό Συμβούλιο του Cyprus Youth DiplomaCY (2019-2021)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: