Η Νεολαία της Κύπρου εορτάζει τα 75 χρόνια του ΟΗΕ 16 Δεκεμβρίου 2020, 17:00-20:30 (ώρα Κύπρου)

Η Νεολαία της Κύπρου εορτάζει τα 75 χρόνια του ΟΗΕ
16 Δεκεμβρίου 2020, 17:00-20:30 (ώρα Κύπρου)


Το Cyprus Youth DiplomaCY  διοργανώνει και σας προσκαλεί σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Η Νεολαία της Κύπρου εορτάζει τα 75 χρόνια του ΟΗΕ”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2020, μεταξύ 17:00-20:30 (ώρα Κύπρου) ! Σκοπός της διαδικτυακής εκδήλωσης είναι ο εορτασμός από τη νεολαία της Κύπρου των 75 χρόνων από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, των 60 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου μας ως Κράτος Μέλος στον ΟΗΕ καθώς επίσης να δοθεί η ευκαιρία στη νεολαία μας να εκφράσει τις απόψεις της για το μέλλον του ΟΗΕ!

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου μεταξύ 17:00-18:30 (ώρα Κύπρου), θα προβληθεί ζωντανά μέσω της σελίδας του Cyprus Youth DiplomaCY στο Facebook  το πρώτο μέρος της διαδικτυακής εκδήλωσης,  στην οποία θα συμμετέχει ως κεντρικός ομιλητής ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Α.Ε. κ. Νίκος Χριστοδουλίδης. 


Μεταξύ 17:20-17:45,  θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε ως ομιλήτρια ζωντανά από τη Νέα Υόρκη, την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για Θέματα Νεολαίας  (UN Youth Envoy) κα. Jayathma Wickramanayake, η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά σε εκδήλωση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Νεολαίας στην Κύπρο!  Η κα.Wickramanayake θα παρουσιάσει τον ρόλο της ως UN Youth Envoy και θα έχετε την ευκαιρία να της υποβάλλετε τις ερωτήσεις και τα σχόλιά σας ζωντανά μέσω sli.do ! (κωδικός event #UN75Cyprus)


Τέλος, μεταξύ 17:45-18:30 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση πάνελ με θέμα “Youth for Multilateralism: the United Nations we want” με την συμμετοχή του κ. George Charonis, Associate Human Rights Officer στο Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και του κ. Μενέλαου Μενελάου, Εκτελεστικού Διευθυντή του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Οι νέοι και οι νέες της Κύπρου μας θα έχουν πάλι την ευκαιρία να συμμετέχουν με τις ερωτήσεις και τα σχόλιά τους είτε μέσω Facebook comment στο Live της εκδήλωσης είτε μέσω του sli.do με το κωδικό #UN75Cyprus.

Στο δεύτερο μέρος της διαδικτυακής μας εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί ένα διαδικτυακό εργαστήρι (online workshop) μεταξύ 19:00-20:30,  μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom, όπου θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε και να καταθέσετε τις απόψεις σας για το μέλλον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καθώς επίσης τις ιδέες και τις εισηγήσεις σας για το ρόλο της Κύπρου ως Κράτος Μέλος του ΟΗΕ! Στο εργαστήρι θα συμμετέχουν επίσης διπλωμάτες και άλλοι τεχνοκράτες, ώστε να σας βοηθήσουν με την γνώση τους όσον αφορά στις ιδέες που θα συζητήσετε.  Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 15/12/2020 πατώντας εδώ.


Η συμμετοχή στο διαδικτυακό εργαστήρι είναι δωρεάν. Όλοι/όλες οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής μαζί με ένα δώρο συμμετοχής από το Cyprus Youth DiplomaCY!
 Το πρόγραμμα της όλης εκδήλωσης επισυνάπτεται στο παρόν μήνυμα. Σημειώνεται ότι η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.  Την όλη εκδήλωση υποστηρίζουν το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς επίσης το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου. Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης έχει τεθεί το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και χορηγός είναι ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες και στην ιστοσελίδα μας πατώντας εδώ. Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου cyprus.youth.diplomacy@gmail.com .


Μην διστάσετε να προωθήσετε αυτό το μήνυμα σε όλους  και όλες όσοι/όσες  ενδιαφέρονται να συμμετέχουν!  Ευχόμαστε να σας έχουμε μαζί μας στη νέα μας αυτή προσπάθεια  στις 16 Δεκεμβρίου 2020! 

Φιλικά,
Cyprus Youth DiplomaCY

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s