Εκπαιδευτική Εκδρομή “Οι νέοι γνωρίζουν το έργο του Γιώργου Σεφέρη για την Κύπρο”

… ες γην εναλίαν Κύπρον,
ου μ’ εθέσπισεν οικείν Απόλλων…

Εκπαιδευτική Εκδρομή
“Οι νέοι γνωρίζουν το έργο του Γιώργου Σεφέρη για την Κύπρο”

Το Cyprus Youth DiplomaCY, στο πλαίσιο των 120 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου νομπελίστα ποιητή και διπλωμάτη Γιώργου Σεφέρη, διοργανώνει μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρο Σεφερικών Μελετών της Αγίας Νάπας με θέμα:

“Οι νέοι γνωρίζουν το έργο του Γιώργου Σεφέρη για την Κύπρο”
📅 Σάββατο 4 Ιουλίου 2020
16:00-21:00
📍Κέντρο Σεφερικών Μελετών Αγίας Νάπας
*Περιορισμένος Αριθμός Θέσεων Συμμετοχής
(πληροφορίες για δηλώσεις συμμετοχής θα βρείτε πιο κάτω)

Ο Γιώργος Σεφέρης, ο πρώτος Έλληνας ποιητής που κέρδισε Νόμπελ Λογοτεχνίας, έχει συνδεθεί άρρηκτα με την σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Ο νομπελίστας ποιητής και διπλωμάτης είχε μια εξαιρετικά στενή σχέση με την Κύπρο: αγάπησε βαθιά το νησί και η αγάπη του αυτή εκφράστηκε μέσα από το ποιητικό του έργο.

Σκοπός της εκπαιδευτικής εκδρομής είναι οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες να μάθουν περισσότερα για το πώς η ιδιότητα του Γιώργου Σεφέρη ως διπλωμάτη και η υπηρεσία του σε θέσεις της ελληνικής διπλωματικής υπηρεσίας που είχαν άμεση σχέση με την Κύπρο, επηρέασαν το ποιητικό του έργο. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα αναλύσουν τη σχέση του Γιώργου Σεφέρη με την Κύπρο και οι συμμετέχοντες/ουσες θα ξεναγηθούν στο Κέντρο Σεφερικών Μελετών όπου θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν το έργο του Γιώργου Σεφέρη που φυλάσσεται εκεί.

Ομιλητές:
• κ. Γιώργος Γεωργής, Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας,
Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας, Πολιτικών και Διεθνών Σπουδών Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, πρώην Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα
•Εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο
•κ. Φώτος Κίκιλλος, Διευθυντής Δημοτικού Μουσείου “Θάλασσα”

Πρόγραμμα:
Πέραν από τις παρουσιάσεις των προσκεκλημένων ομιλητών, θα γίνει προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν το Δημοτικό Μουσείο “Θάλασσα” και να ξεναγηθούν στην Αγία Νάπα, στα μέρη που περπάτησε και εμπνεύστηκε ο Γιώργος Σεφέρης. Τέλος, στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες θα προσφερθεί δείπνο σε εστιατόριο της Αγίας Νάπας.
Το πλήρες πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί σε όσους και όσες εξασφαλίσουν θέση συμμετοχής.

Η εκπαιδευτική εκδρομή τελεί υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο.

Υποστηρικτές:

  • Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου
  • Δήμος Αγίας Νάπας

Συμμετέχοντες/ουσες:
Η εκδρομή αφορά περιορισμένο αριθμό νέων ηλικίας 18 μέχρι 35 ετών.
Ο περιορισμένος αριθμός θέσεων συμμετοχής οφείλεται στην κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και την εφαρμογή των σχετικών Πρωτοκόλλων της Πολιτείας. Οι θέσεις θα δοθούν κατά σειρά προτεραιότητας βάσει της δήλωσης συμμετοχής (first come first served). Παρακαλούμε όπως διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες υποβολής αίτησης συμμετοχής πιο κάτω.

Κόστος Συμμετοχής:
5 ευρώ ανά συμμετέχοντα/ουσα για την επιβεβαίωση κράτησης θέσης

Μεταφορά:
Οι συμμετέχοντες/ουσες θα πρέπει να διευθετήσουν οι ίδιοι/ες την μεταφορά τους προς/από την Αγία Νάπα. Εάν κριθεί αναγκαίο, ίσως διευθετηθεί λεωφορείο από τη Λευκωσία προς την Αγία Νάπα, κάτι που θα επιβεβαιωθεί σε κατοπινό στάδιο, εάν προκύψουν σχετικές ανάγκες.

Διαδικασία Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής:
Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχής, οι θέσεις θα δοθούν κατά σειρά προτεραιότητας βάσει του χρόνου κατάθεσης της αίτησης συμμετοχής (first come first served).

Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες (ηλικίας 18-35 ετών) θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που θα βρουν εδώ.

Εάν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, το Cyprus Youth DiplomaCY θα επικοινωνήσει μαζί σας. Για να οριστικοποιήσετε την επιβεβαίωση κράτησης της θέσης σας, θα πρέπει να καταβάλετε εντός 48 ωρών στον τραπεζικό λογαριασμό του Cyprus Youth DiplomaCY, το ποσό συμμετοχής των 5 ευρώ, βάσει των σχετικών οδηγιών που θα σας δοθούν. Εάν δεν γίνει η καταβολή του ποσού συμμετοχής εντός 48 ωρών, η θέση θα προσφερθεί σε άτομα που θα βρίσκονται στην λίστα αναμονής. Σε περίπτωση καταβολής του ποσού και μετέπειτα ακύρωσης της θέσης του/της συμμετέχοντα/ουσας, το ποσό δεν επιστρέφεται.

Εάν έχουν καλυφθεί οι διαθέσιμες θέσεις, θα ειδοποιηθείτε πως βρίσκεστε στη λίστα αναμονής και θα σας αποσταλεί σχετικό μήνυμα, εάν υπάρξει ακύρωση θέσης.

ℹ️Για περισσότερες απορίες ή/και διευκρινίσεις, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας:
📧 cyprus.youth.diplomacy@gmail.com ή
☎️ 99911882

 

DPLMCY_Seferis Edu.Trip_Insta Mulptipost

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s