Δελτίο Τύπου: Επιτυχής Διοργάνωση του Συνεδρίου «Νέοι και Ανθρώπινα Δικαιώματα: Εορτάζοντας τα 70 Χρόνια του Συμβουλίου της Ευρώπης»

Δελτίο Τύπου
Συνέδριο Cyprus Youth DiplomaCY
«Νέοι και Ανθρώπινα Δικαιώματα:
Εορτάζοντας τα 70 Χρόνια του Συμβουλίου της Ευρώπης»

Το Cyprus Youth DiplomaCY διοργάνωσε  με επιτυχία το Συνέδριο με θέμα «Νέοι και Ανθρώπινα Δικαιώματα: Εορτάζοντας τα 70 Χρόνια του Συμβουλίου της Ευρώπης». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία και το παρακολούθησαν περισσότεροι από 80 νέοι και νέες.

Κύριος ομιλητής του Συνεδρίου ήταν ο κ. Γιώργος Ιωαννίδης, Επικεφαλής Διεύθυνσης Πολυμερών Σχέσεων και Διεθνών Οργανισμών του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο Α.Ε. κα. Isabelle Dumont, η οποία ενημέρωσε για το έργο και τα επιτεύγματα της παρούσας  Γαλλικής προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ομιλητές ήταν επίσης η Δρ. Θεοδώρα Χριστοδουλίδου, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Α΄, ο Ανδρέας Βύρας, Δήμαρχος Λάρνακας, Πρόεδρος Ένωσης Δήμων και Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Μενέλαος Μενέλαου, Εκτελεστικός Διευθυντής Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και Μέλος του Bureau του CDJE, και ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, Αντιπρόεδρος Advisory Council on Youth του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σκοπός του συνεδρίου «Νέοι και Ανθρώπινα Δικαιώματα: Εορτάζοντας τα 70 Χρόνια του Συμβουλίου της Ευρώπης» ήταν να ενημερώσει τους νέους και τις νέες της Κύπρου για το τι είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης και ποιος ο ρόλος και το έργο του στα ζητήματα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κύριο ζήτημα ήταν επίσης η ενημέρωση για τη δράση της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης και γιατί αυτό είναι σημαντικό για την Κύπρο (Αποφάσεις ΕΔΑΔ, Επιτροπή Αναπληρωτών Υπουργών σε σχηματισμό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Συμβάσεις Συμβουλίου της Ευρώπης κ.ά.).

Σημαντικά, αναδείχθηκε επίσης ο ρόλος του Συμβουλίου της Ευρώπης ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων των Νέων. Το Advisory Council on Youth του Τμήματος Νεολαίας ΣτΕ, έχει εισάγει τη δομή της συνδιαχείρισης (co-management structure) η οποία θεωρείται μοναδική και πρωτότυπη για διεθνή οργανισμό, κάτι το οποίο ήταν απαραίτητο να αναδειχθεί στην Κύπρο και να λάβει της αναγνώρισης και της εκτίμησης που του αξίζει για τις προσπάθειες ανάδειξης των δικαιωμάτων των νέων.

Σε όλους τους συμμετέχοντες και σε όλες τις συμμετέχουσες δόθηκε ως δώρο το συλλεκτικό γραμματόσημο που εξέδωσαν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία στο πλαίσιο των εορτασμών των 70 χρόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Χορηγός του Συνεδρίου ήταν ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και χορηγός επικοινωνίας το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το όλο συνέδριο τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Cyprus Youth DiplomaCY ως ο μοναδικός Μη Κυβερνητικός Οργανισμός στην Κύπρο ο οποίος ασχολείται με τη διπλωματία και τις διεθνείς σχέσεις με σκοπό να φέρει τους νέους και τις νέες της Κύπρου πιο κοντά στις σχετικές δομές και τους τεχνοκράτες που ασχολούνται με τις συγκεκριμένες θεματικές, διοργανώνει συνέδρια με σκοπό να αναδείξει τομείς της διπλωματίας, οι οποίοι όχι μόνο ενδιαφέρουν τους νέους και τις νέες, αλλά και τους αφορούν και τους διαμορφώνουν, κάνοντάς τους πιο ενεργούς πολίτες και δίνοντάς τους βήμα λόγου για όλα όσα τους αφορούν.

Περισσότερες πληροφορίες για το Cyprus Youth DiplomaCY μπορούν να ανακτηθούν στην ιστοσελίδα www.cyprusyouthdiplomacy.com και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Οργανισμού στο Facebook και στο twitter.

Λευκωσία,
15 Νοεμβρίου 2019

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s