Ανακοίνωση Υποψηφιοτήτων: Εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής 2019 – 2021

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
CYPRUS YOUTH DIPLOMACY
2019 – 2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

Το Cyprus YouthDiplomaCY δημοσιεύει τις υποψηφιότητες που έχουν εμπρόθεσμα κατατεθεί για τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής για τη διετία 2019-2021, όσον αφορά στις επερχόμενες εκλογές.

Υποψηφιότητες για τις 6 θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου (αλφαβητικά)

1. Γιάγκου Κώστας
  2. Δημοσθένους Μ. Ιωάννα
  3. Κατσαντώνη Κωνσταντίνα
  4. Κωνσταντίνου Αθανασία
  5. Μαυρή Μελίσσα
  6. Μαυρούδη Παναγιώτα
  7. Νικολάου Μαρίνα
  8. Παπασάββα Βασιλική
  9. Φραντζέσκου Νίκη Βικτώρια

Υποψηφιότητες για τις 2 θέσεις της Ελεγκτικής Επιτροπής

1. Δημοσθένους Δ. Ιωάννα

Λόγω μη συμπλήρωσης του αριθμού θέσεων για την Ελεγκτική Επιτροπή, βάσει των όσων το καταστατικό του οργανισμού ορίζει, οι υποψηφιότητες θα συμπληρωθούν από τα ενδιαφερόμενα μέλη κατά την πραγματοποίηση της γενικής εκλογικής συνέλευσης.

Όπως αναφέρθηκε κατά την προκήρυξη των εκλογών, οι υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν και κείμενο υποστήριξης της υποψηφιότητάς τους, τα οποία παρατίθενται αυτούσια για ενημέρωση όλων των μελών του οργανισμού.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (αλφαβητικά)

1.Γιάγκου Κώστας
Ως πρωην αντιπρόεδρος και απόφοιτος των Ευρωπαϊκών Σπουδών και Σύγχρονων Γλωσσών στο Παν. Κύπρου, η δράση μου σε ευρωπαϊκα αλλά κι διεθνή ζητήματα ήταν έντονη. Τοσο στην Λευκωσία που είχα ευκαιρίες να συζητήσω εις βάθος με πρέσβεις εξωτερικού που περευρέθηκαν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όσο και στο Βερολίνο κατα την διάρκεια του εράσμους+ που ειχα την ευκαιρια να κάνω πρακτική άσκηση σε διάφορες πολιτικές ομάδες του γερμανικού κοινοβουλίου. Προσωπικός στόχος η ανάπτυξη της ευρωπαίκής κουλτούρας στην Κύπρο, να εμπλακεί η νεολαία της χώρας σε πολυδιαστατα ζητήματα να μην αποτελούμε πλεον ενα μονοθεματικό μέλος αλλα πολυθεματικό που με ευρωπαϊκή επιχειρηματολογία θα πετύχει κι σε εθνικό αλλα και ευρωπαικό επίπεδο κατα του ευρωσκεπτικισμού.

2.Δημοσθένους Μ. Ιωάννα
Ονομάζομαι Ιωάννα Δημοσθένους και είμαι δικηγόρος με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο δημόσιο διεθνές δίκαιο. Συμμετέχω ενεργά από το 2013 στον τομέα νεολαίας της Κοινωνίας των Πολιτών στην Κύπρο εκπροσωπώντας την Κύπρο σε πολλά συνέδρια/σεμινάρια/ομάδες εργασίας/projects στην Κύπρο και στο εξωτερικό με σκοπό στην ενδυνάμωση των νέων. Θεωρώ τον εαυτό μου ως ειδική σε θέματα νεολαίας, έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα δικαιώματα των νέων (youthrights), για τα οποία εργάζομαι και υποστηρίζω τα τελευταία χρόνια.

Από μικρή είχα ένα μεγάλο όνειρο: να αγαπήσουν οι νέοι και οι νέες της Κύπρου την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις αλλά και να τους δοθεί η ευκαιρία και ο χώρος να εμπλακούν ενεργά στις αποφάσεις που λαμβάνουν τα κέντρα λήψης αποφάσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το 2014 είχα λοιπόν την ιδέα ίδρυσης του Cyprus Youth DiplomaCY. Από εκείνη τη μέρα, το όνειρό μου έγινε όνειρο πολλών νέων της Κύπρου μας και είμαι ιδιαίτερα περήφανη για αυτό!

Από το 2014, έτος ιδρύσεως λοιπόν του Cyprus Youth DiplomaCY, υπηρέτησα ως Πρόεδρος του Οργανισμού μέχρι το 2017. Το 2017 αποφάσισα να μην υποβάλλω υποψηφιότητα για το ΔΣ του Οργανισμού, με σκοπό να δώσω την δυνατότητα και σε άλλους νέους και νέες να συνεισφέρουν στον οργανισμό. Το ΔΣ 2017-2019 του Οργανισμού με τίμησε με την απόφαση να με αναδείξει ως την πρώτη Επίτιμη Πρόεδρο του Οργανισμού, δίνοντάς μου την δυνατότητα να συνεισφέρω με τις συμβουλές μου και εγώ στην πορεία του οργανισμού, κάτι για το οποίο τους ευχαριστώ θερμά!

Το 2019 υποβάλλω εκ νέου την υποψηφιότητά μου για το ΔΣ του Οργανισμού. Θεωρώ πως αυτά τα 2 χρόνια που απείχα από τη λήψη αποφάσεων του Οργανισμού, μου έδωσαν την ευκαιρία να σκεφτώ νέες ιδέες, συνεργασίες, projects, αλλά και να ωριμάσω ακόμα περισσότερο ως επαγγελματίας. Έτσι, νιώθω πιο έτοιμη από ποτέ να συνεισφέρω στον οργανισμό με καινούργια ματιά, νέες προοπτικές και νέες ιδέες! Θέτω επομένως τον εαυτό μου στη διάθεσή σας και θα χαρώ ιδιαίτερα εάν με εμπιστευτείτε εκ νέου και με τιμήσετε με την ψήφο σας! Με εκτίμηση, Ιωάννα Δημοσθένους

3.Κατσαντώνη Kωνσταντίνα
Μέσα από τη συμμετοχή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο στην προηγούμενη θητεία, ως υπεύθυνη νομικών θεμάτων, έζησα πολύτιμες εμπειρίες και διδάχθηκα πολλά. Θα ήθελα να συνεχίσω να συμμετέχω στην οργάνωση των δραστηριοτήτων του Cyprus Youth Diplomacyκαι να προσφέρω, πλέον με περισσότερη εμπειρία και γνώση, στον οργανισμό, προκειμένου να συνεχιστεί το αξιόλογο έργο που διατελεί.

4.Κωνσταντίνου Αθανασία
Yποβάλω υποψηφιότητα για 3η συνεχόμενη θητεία στο ΔΣ του Οργανισμού καθώς νιώθω ότι έχω να προσφέρω ακόμα αρκετά στον Οργανισμό. Πιστεύω ότι το μέλλον της Κύπρου ανήκει στους νέους της, γι’ αυτό η συμμετοχή στο Cyprus Youth DiplomaCY είναι για όλους μας μια ευκαιρία να επενδύσουμε στη γνώση και την ανάπτυξη. Το Cyprus Youth DiplomaCYαπό την πρώτη μέρα της δημιουργίας του μέχρι και σήμερα δίνει ευκαιρίες στους νέους να αναπτύξουν τις δυνατότητες τους και να αποκτήσουν εμπειρία και γνώσεις στους τομείς της διπλωματίας, των διεθνών σχέσεων, ακόμη και της πολιτικής. Πιστεύω ότι παραμένοντας στον Οργανισμό θα μπορέσω να συνεχίσω να συνεισφέρω με τις γνώσεις μου ως Απόφοιτη Πολιτικής Επιστήμης αλλά και την εμπειρία μου στη διοργάνωση εκδηλώσεων. Πιστεύω πως οφείλουμε να ενθαρρύνουμε τους νέους της Κύπρου να αγωνιστούν και να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια, δίνοντας τους την ευκαιρία να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και εφόδια που θα τους φανούν χρήσιμα για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. Τέλος, πιστεύω ότι η νέα γενιά με την ενεργό συμμετοχή της, μπορεί να αναπτερώσει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο.

5.Μαυρή Μελίσσα
I would like to be part of the Cyprus Youth DiplomaCY board, in order to promote further youth rights and youth knowledge in the areas of political engagment, European/ International affairs and diplomacy. Additionally, this is my area of studies and knowledge.

As one of the first members of this excellent NGO, I believe I have enough understanding to be able to help the work of Cyprus Youth DiplomaCY  in a positive and productive way. I have many ideas, energy and I have actively been involved in community service work for many years.

I believe Cyprus Youth DiplomaCY is a very successful NGO, which organizes very interesting events, discussions and youth opportunities. I would very much like be part of the team helping to make all this happen.

6.Μαυρούδη Παναγιώτα
Ονομάζομαι Παναγιώτα Μαυρουδή. Από το 2018, ξεκίνησα 2ο πτυχίο Μετάφρασης Αγγλικα-Ρώσσικα με κατεύθυνση στη διοίκηση επιχειρήσεων, στο πανεπιστήμιο Jean-MoulinLyon3, Lyon, Γαλλία. Παράλληλα με το πτυχίο μου παρακολουθώ μαθήματα ισπανικών. Επίσης, είμαι ήδη απόφοιτη του πτυχίου Σύγχρονων Γλωσσών (Αγγλικά- Γαλλικά) και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχω ήδη κάνει πρακτική άσκηση στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο με διάφορες εργασίες π. χ. η μετάφραση κειμένων από αγγλικά σε ελληνικά και αντίστροφα, ενημέρωση του καταλόγου των επαφων με τα στοιχεία επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας, την παρακολούθηση των μέσων ενημέρωσης και το περιεχομένο των κοινωνικών δικτύων, δημοσιεύσεις και καθημερινή χρήση των διαφόρων διοικητικών εγγράφων της Αντιπροσωπείας. Όντας μέλος στο Κολέγιο των Γλωσσών του πανεπιστήμιο Jean-MoulinLyon3, στις μη κυβερνητικές οργανώσεις Cyprus Youth DiplomaCY, theEuropeanCyprusSociety, εχω παροκολουθήσει μέχρι σήμερα σεμινάρια, συνέδρια σχετικά με την πολιτική, τις διεθνείς σχέσεις,τον πολιτισμό κ.α στον διεθνή και ευρωπαικό χώρο. Τα ταξίδια σε ευρωπαικες χώρες Βρετανία, Γαλλία,Γερμανία, Ελλάδα κ.ά, η ανάγνωση βιβλίων λογοτεχνίας, ψυχολογίας κ.ά, οι γνώσεις αρκετών γλωσσών (αγγλικών,γαλλικών, ρώσικων και ισπανικών),οι επισκέψεις σε μουσεια, συναυλίες, θέατρα, κινηματογραφικά φεστιβάλ, τα μαθήματα νομικής, το πολιτικό σύστημα της Ευρώπης, οικονομικών κ.ά… Όλα τα εξωτερικα ενδιαφέροντα, οι γνώσεις, δεξιότητες που πήρα αλλά ακόμη παίρνω μέχρι σήμερα με βοηθούν να καλλιεργηθώ ως άνθρωπος και ως εν δυνάμει μεταφραστρια στο μέλλον…

7.Νικολάου Μαρίνα
Ονομάζομαι Μαρίνα Νικολάου και είμαι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόσφατα απέκτησα και το μεταπτυχιακό μου από το τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου όπου στη διπλωματική μου εργασία ασχολήθηκα με θέματα εθελοντισμού που αφορούν τη νεολαία. Από το 2016 ασχολούμαι με την ενδυνάμωση των νέων και συμμετέχω ενεργά σε προγράμματα που κύριο στόχο έχουν να τους εξελίξουν προσωπικά, να τους εντάξουν στην κοινωνία και να ενισχύσουν τη φωνή τους σε διαφορα θέματα. Στο CyprusYouthDiplomacyείμαι ενεργό μέλος επίσης από το 2016 και κατά τη διετία 2017-2019 στο διοικητικό συμβούλιο διετέλεσα ως Υπεύθυνη Εκδηλώσεων. Ζήτω την ψήφο των μελών του οργανισμού ώστε να μπορέσω να συνεχίσω να προσφέρω στην ενδυνάμωση των νέων.

8.Παπασάββα Βασιλική
Ονομάζομαι Βασιλική Παπασάββα και είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως μέλος του DiplomaCY, θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να συμμετέχω ενεργά στον οργανισμό, να τον στηρίξω με κάθε δυνατό τρόπο και να συνεχίσω την ισχυρή μέχρι τώρα δράση του. Η εμπειρία μου ως νέα Βουλευτής της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαικών Υποθέσεων της 3ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων θεωρώ πως ενίσχυσε το ενδιαφέρον μου για τη διπλωματία και με έκανε να κατανοήσω πόσο σημαντικό είναι να παραμένουν οι νέοι ενωμένοι και πόσο συμαντική είναι η συμβολή τους στα κοινά του τόπου μας. Τα τελευταία δύο χρόνια, μετά το πέρας της πρακτικής μου άσκησης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η Διπλωματία και οι Διεθνείς Σχέσεις αποτελούν τους τομείς ενασχόλησης μου γι’αυτό και η στροφή μου στον ακαδημαικό τομέα από τη Μετάφραση στις Πολιτικές Επιστήμες. Στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης, συμμετείχα σε πολυάριθμες διασκέψεις στο Συμβούλιο της Ευρώπης, παρακολούθησα τις συναντήσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, της Επιτροπής Αναπληρωτών Υπουργών, του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, καθώς και συζητήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υποβάλλω την υποψηφιότητα μου για το διοικητικό συμβούλιο, με σκοπό την ενεργό συμβολή και προσφορά μου στον οργανισμό με κάθε δυνατό τρόπο, ενδυναμώνοντας τη φωνή της νεολαίας της Κύπρου.

9.Φραντζέσκου Νίκη Βικτώρια
Η Διπλωματία είναι τέχνη, είναι σχέσεις, είναι εφαρμοσμένη ιστορία. Σημαίνει συνεχή δημιουργία, εξέλιξη, πάθος για όσα πρεσβεύει κάποιος. Είναι να γνωρίζεις την πολύπλευρη ταυτότητα σου και με πατριωτισμό να την υπηρετείς και να την προβάλλεις. Είναι να ξερεις να διαχωρίζεις το εγώ από το εμείς, το υποκειμενικό από το αντικειμενικό και με ανιδιοτέλεια να υπερασπίζεσαι το δεύτερο. Είναι να κάνεις περήφανους τους πολίτες για την ‘πόλη’ τους. Γι’αυτό νοιάζομαι για την οργάνωση αυτή και θέλω να δουλέψω για την ανάπτυξη της: γιατί πολλοί νέοι, μεταξύ τους και γω, θέλουν να κάνουν τα πιο πάνω, θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και αυτή η οργάνωση τους δίνει τα εφόδια. Από τη σύλληψη της μέχρι και τώρα, κάνει ακριβώς αυτό. Πιστεύω ότι η νομική μου εκπαίδευση, η επαγγελματική μου πείρα στον ανθρωπιστικό και στον νομικό τομέα, η αγάπη και η ενασχόληση μου με τις τέχνες όπως η ζωγραφική, ο χορός και η λογοτεχνία, η γλωσσομάθεια μου αλλά και η κοινωνικότητα μου, σε συνδυασμό με την εμπειρία μου σε άλλες ανεξάρτητες ΜΚΟ όπως το σώμα προσκόπων κυπρου , το Ροταρακτ και η Βουλή των νέων και η πρόσφατη εμπειρία μου ως οργανωτικός της επαρχιακής επιτροπης νεδηκ Λευκωσίας, με καθιστούν αξια ώστε να μπορέσω με ζήλο και αυταπάρνηση να δουλέψω για την ανάπτυξη του CyprusYouthDiplomaCYώστε να αναλάβει ακόμα πιο μεγάλες προκλήσεις και μα τις φέρει εις πέραν ως έκανε μέχρι σήμερα.

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1.Δημοσθένους Δ. Ιωάννα
Έχω συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις και δράσεις του CyprusYouthDiplomaCYαπό τη μέρα λειτουργίας του το 2014 καθώς και έχω συνεισφέρει εθελοντικά στην πραγματοποίηση διαφόρων δράσεων του οργανισμού. Το 2018 αποφάσισα να γίνω πιο και να αναμειχθώ πιο ενεργά με τα του Οργανισμού, και έτσι τις τελευταίες δύο χρονιές είχα και την ευκαιρία να συμμετέχω σε δράσεις υπό την ιδιότητα μέλους. Υποβάλλω ενώπιόν σας την υποψηφιότητά μου για την Ελεγκτική Επιτροπή, καθώς θα ήθελα να συνεισφέρω και εγώ με τη σειρά μου στην ευημερία του Οργανισμού. Η ενασχόλησή μου με θέματα λογιστικής σε μεγάλο λογιστικό γραφείο της Λευκωσίας, θεωρώ πως με κατατάσσουν ως ικανό άτομο για να συνεισφέρω στο CyprusYouthDiplomaCYαπό τη θέση μέλους της Ελεγκτικής Επιτροπής.

3 Ιουνίου 2019
Cyprus Youth DiplomaCY