ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ CYPRUS YOUTH DIPLOMACY 2018

Βάσει Καταστατικού, το Cyprus Youth DiplomaCY δημοσιεύει την ετήσια έκθεση του
Οργανισμού με όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν το 2018. Σημειώνεται ότι τα μέλη του Οργανισμού βάσει καταστατικού είναι 16-32 ετών και όλες οι δραστηριότητες του οργανισμού απευθύνονται στους νέους και στις νέες της Κύπρου.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

23 Ιανουαρίου 2018   

Ετήσια Κοπή Βασιλόπιττας Cyprus Youth DiplomaCY  

Στις 23 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Κοπή της Βασιλόπιττας του Οργανισμού στη Λευκωσία. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννης Γιαννάκης.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

9-11 Φεβρουαρίου 2018

Συμμετοχή στο τριήμερο συνέδριο του ΣυΝΚ με θέμα «H ενδυνάμωση του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας»

Το Cyprus Youth DiplomaCY είχε τη χαρά να συμμετέχει στο τριήμερο συνέδριο που διοργάνωσε το  Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου με θέμα «Η Ενδυνάμωση του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας», το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9-11 Φεβρουαριου 2018 στο ξενοδοχείο Ποσειδώνια στη Λεμεσό.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η αναβάθμιση του υφιστάμενου Εγγράφου Πολιτικής του Συ.Ν.Κ., με τίτλο «Ενίσχυση του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου» του 2007 μέσω εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των νέων και φορέων χάραξης πολιτικής. Κατεπέκταση, τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των συμμετεχόντων (μέλη οργανώσεων μελών του Συ.Ν.Κ., μέλη οργανώσεων που δεν ανήκουν στο Συ.Ν.Κ., και ανέντακτοι νέοι), προκειμένου να εργαστούν από κοινού με σκοπό των εμπλουτισμό των δράσεων και παράλληλα στο έργο του Συ.Ν.Κ. Εκ μέρους το ΔΣ του Οργανισμού παραβρέθηκαν ο Ταμίας, Σπύρος Δημοσθένους, και Υπεύθυνη Νομικών Θεμάτων, Κωνσταντίνα Καραντώνη.

ΜΑΡΤΙΟΣ

31 Μαρτίου 2018

Ενδιάμεση Συνάντηση 2ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων 

Έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου της 2ης Βουλής Νέων Αντιπροσώπων κ. Ανδρέα Πιπερίδη και των συνδιοργανωτών, Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και Cyprus Youth DiplomaCY έλαβε χώρα η Ενδιάμεση Συνάντηση της 2ης Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων στο Σπίτι του Εθελοντή στη Κοκκινοτριμιθιά.

​Κύριος στόχος αποτελούσε η αξιολόγηση των υπομνημάτων των 5 Κοινοβουλευτικών Επιτροπών που προσομοιώθηκαν και η, εκ μέρους των Επιτροπών, πορεία και  χαρτογράφηση των δραστηριοτήτων για προώθηση και υλοποίηση των υπομνημάτων.

​Στο πρώτο σκέλος, έγινε αναφορά στα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την Ολομέλεια της 2ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων τόσο από πλευράς συνδιοργανωτών όσο και Επιτροπών.

Στο δεύτερο μέρος, κάθε επιτροπή συνεδρίασε γύρω από την αξιολόγηση της μέχρι σήμερα πορείας των ψηφισθέντων εκθέσεων και συνέγραψαν Σχέδιο Δράσης για τα επόμενα βήματα, τα οποία και παρουσιάστηκαν για την καλύτερη προώθηση των υπομνημάτων και την περεταίρω αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της 2ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.

Στη συνάντηση παρευρεύθηκαν εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων οι βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Δημητρίου (ΔΗΣΥ), Γιώργος Κ. Γεωργίου (ΑΚΕΛ) και ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου (Κίνημα Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών).

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

18 Απριλίου 2018

7η Σύνοδος Κοινωνίας των Πολιτών

Το θέμα το οποίο θα απασχόλησε τις εργασίες της φετινής Συνόδου ήταν η «Χρηστή Διοίκηση των ΜΚΟ και το νομικό πλαίσιο που τις επηρεάζει»  για το οποίο ετοιμάστηκε σχετικό υπόμνημα  καθώς και η πρόοδος των θεμάτων που είχαν παρατεθεί σε προηγούμενες συνόδους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικότερα οι ΜΚΟ. Το Cyprus Youth DiplomaCY ήταν ανάμεσα στους 56 επιλεχθέντες ΜΚΟ και εκπροσωπήθηκε από τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, Σολωμό Κουντούρη, ως βασικό βουλευτή και τον Πρόεδρο, Πάνο Χριστοφόρου, ως αναπληρωματικό.

20 Απριλίου 2018

Συνάντηση στο ΥΠΕΞ υπό τον τίτλο «Οι Νέοι συζητούν για θέματα εθιμοτυπίας» 

Στις 20 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση του προγράμματος «Οι Νέοι συζητούν…» η οποία έλαβε χώρα στη Διεύθυνση Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ιστορικό υπόβαθρο των εθιμοτυπικών διατάξεων, για  το πρωτόκολλο που ακολουθείται αναλόγως περιστάσεων όπως και τη σημασία του στη διπλωματική πρακτική. Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πάνος Χριστοφόρου.

30 Απριλίου 2018

3η Εθνική Σύνοδος Νέων: Challenge our Future: Δεξιότητες, Τάσεις, Ευκαιρίες

Η Μαρίνα Νικολάου, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων και η Ιωάννα Δημοσθένους, Επίτιμη Πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCY συμμετείχαν στις εργασίες της 3ης Συνόδου Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία. Η Σύνοδος ασχολήθηκε με τις προκλήσεις που ανιμετωπίζουν οι νέοι αναφορικά με τη μετάβασή τους στην αγορά εργασίας. Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΜΑΙΟΣ 

25 Μαϊου 2018

Γενική και Καταστατική Συνέλευση Cyprus Youth DiplomaCY

Κατά τη συνέλευση έγιναν τα παρακάτω:

 1) Παρουσίαση Eτήσιας Έκθεσης Οργανισμού για το 2017

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Πάνος Χριστοφόρου παρουσίασε την ετήσια έκθεση δραστηριοτήτων του Οργανισμού για το 2017.

2) Παρουσίαση Οικονομικής Κατάστασης 2017

Ο Ταμίας του Οργανισμού κ. Σπύρος Δημοσθένους παρουσίασε την ετήσια οικονομική κατάσταση του Οργανισμού για το 2017. Τα οικονομικά του Οργανισμού για το 2017 παραδόθηκαν στην ελεγκτική επιτροπή για τον ετήσια οικονομικό έλεγχο.

3) Έγκριση Ποσού Ετήσιας Συνδρομής γα την Eγγραφή Mελών 2017-2018

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε το ποσό των 10 ευρώ ως ετήσια συνδρομή των μελών για τη χρονιά 2017-2018. Για τη χρονιά 2018-2019, η Γενική Συνέλευση πρότεινε την αύξηση της Ετήσιας Συνδρομής στα 15 ευρώ, με εξαίρεση για φοιτητές και άνεργους νέους και νέες.

4) Καταστατικές Αλλαγές όπως προβλέπονται από τον περί Σωματείων και Ιδρυμάτων και άλλα Συναφή Θέματα Νόμο του 2017 Ν.104(Ι)/2017.

Συζητήθηκαν μια προς μια οι καταστατικές αλλαγές που προτάθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο. Όλες οι αλλαγές υιοθετήθηκαν με ομοφωνία.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Ανακήρυξη Επίτιμης Προέδρου του Οργανισμού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Cyprus Youth DiplomaCY αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή της Ιωάννας Δημοσθένους στην ίδρυση και στο έργο του Οργανισμού, την τίμησε με την ανακήρυξή της ως Επίτιμης Πρόεδρου του Οργανισμού.

Η ανακήρυξη έγινε ως έκφραση εκτίμησης προς την ανιδιοτελή και αδιάκοπη προσφορά της στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Οργανισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού την ευχαριστεί θερμά για όσα έχει προσφέρει στον Οργανισμό.

12 Ιουνίου 2018 

Διοργάνωση σεμιναρίου με τίτλο «Πολιτιστική Διπλωματία: οι Πρωτοβουλίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Ρόλος των Νέων της Κύπρου»  

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο του ΜΚΟ Cyprus Youth DiplomaCY με θέμα «Πολιτιστική Διπλωματία: οι Πρωτοβουλίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Ρόλος των Νέων της Κύπρου» το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στην Παλιά Λευκωσία.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος ανέπτυξε τη θεματική της πολιτιστικής διπλωματίας με έμφαση στις πρωτοβουλίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και το ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν σήμερα οι νέοι της Κύπρου.

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCY κα Αθανασία Κωνσταντίνου ευχαρίστησε τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και τους ομιλητές για την αποδοχή της πρόσκλησης και αναφέρθηκε στον βασικό στόχο της εκδήλωσης που ήταν να ενημερωθούν οι νέοι για θέματα πολιτιστικής διπλωματίας και για το πως οι ίδιοι μπορούν να συμβάλουν στην προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό.

Μετά το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ακολούθησε διάλειμμα με θέμα «Γεύσεις του Κόσμου» όπου προσφέρθηκαν κεραστικά από όλο τον κόσμο, προσφορά 7 Πρεσβειών διαπιστευμένων στην Κυπριακή Δημοκρατία (Ελλάδα, Αυστρία, Ιρλανδία, Κίνα, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής).

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ανέπτυξαν θέματα εισηγητές, ειδικοί σε θέματα πολιτιστικής διπλωματίας. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Δρ. Έλενα Θεοδούλου Χαραλάμπους, Μορφωτική Λειτουργός Α΄ στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα εισήγησης «Οι Πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σχετικά με την Ενάσκηση Πολιτιστικής Διπλωματίας, ο κ. Πέτρος Καψάσκης, Πρόεδρος και Ιδρυτής Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας με θέμα εισήγησης «Πολιτιστική Διπλωματία: η Συνέχεια της Εξωτερικής Πολιτικής με Άλλα Μέσα», η Δρ Αντιγόνη Πολυνείκη, Λειτουργός Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO με θέμα εισήγησης «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: το Παράδειγμα της Ψαλτικής Τέχνης», η Δρ Μυρτώ Χατζάκη από τη Λεβέντειο Πινακοθήκη – Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη με θέμα εισήγησης «Η Διπλωματία στην Προθήκη: Μουσεία και Πολιτιστική Διπλωματία», η κα Κατερίνα Βοσκαρίδου-Πάκκου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Μουσείου «Το Πλουμιστό Ψωμί» με θέμα εισήγησης «Το Ψωμί ως Πολιτιστικό Αγαθό» και η κα Άντρη Αναστασίου, Σχεδιάστρια με θέμα εισήγησης «Η Αναγέννηση του Λευκαρίτικου μέσα από τη Μόδα».

Η διοργάνωση εντάχθηκε υπό το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, Χορηγός Επικοινωνίας το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και Υποστηρικτής το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας. Την εκδήλωση συντόνισε η Επίτιμη Πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCY κα Ιωάννα Δημοσθένους.

21 Ιουνίου 2018

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού TrainVol  

Στις 21 Ιουνίου το Cyprus Youth DiplomaCY με την Μαρίνα, τη Μαρία, την Κωνσταντίνα, την Ιωάννα, τον Σπύρο και τον Αντώνη συμμετείχε στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού TrainVol το οποίο διοργανώθηκε στο Χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής στη Λευκωσία από το CARDET και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.

ΙΟΥΛΙΟΣ

5 Ιουλίου 2018

Συμμετοχή στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια από το Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου 

To Cyprus Youth DiplomaCY παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια από το Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.  Κύριος Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γιώργος Πικης, τέως Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου και ένας από τους 18 εκλελεγμένους Δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την περίοδο 2004-2010. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών της ΚΔ κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Γενικός Εισαγγελέας της ΚΔ κ. Κώστας Κληρίδης και ο Πρόεδρος Ανώτατου Δικαστηρίου ΚΔ κ. Μύρωνας Νικολάτος.

13 Ιουλίου 2018

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της ΚΔ κ. Νίκο Χριστοδουλίδη

Στις 13 Ιουλίου 2018 το Δ.Σ. του Cyprus Youth DiplomaCY είχε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, το έργο του Οργανισμού σε Θέματα Νεολαίας, Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων καθώς και τρόποι ενδυνάμωσης των νέων της Κύπρου μας στις συγκεκριμένες θεματικές. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Υπουργό για τη συνάντηση και την στήριξή του προς τον Οργανισμό.

30 Ιουλίου 2018

Το Cyprus Youth DiplomaCY παρευρέθηκε και συμμετείχε στις 30 Ιουλίου 2018 στη Δημόσια Διαβούλευση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Στρατηγική Δράση της Εξωτερικής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι χαρά μας να βρισκόμαστε δίπλα στο Υπουργείο Εξωτερικών σε αυτή του την προσπάθεια και παραμένουμε στη διάθεση του Υπουργείου για περαιτέρω ενεργή εμπλοκή των νέων της Κύπρου στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

29 Σεπτεμβρίου 2018

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Νέων 2018

Το Cyprus Youth DiplomaCY συμμετείχε με το δικό του Περίπτερο στο Φεστιβάλ Νεολαίας Up to You(th) που διοργάνωσε ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου το Σάββατο στις 29 Σεπτεμβρίου 2018 στο πάρκο Ακροπόλεως στη Λευκωσία. Τον Οργανισμό εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Πάνος Χριστοφόρου και ο Ταμίας του Οργανισμού μας Σπύρος Δημοσθένους. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ο Οργανισμό μας πραγματοποίησε επίσης εργαστήριο με θέμα τις δυνατότητες Εργοδότησης και πρακτικής άσκησης στους τομείς της διπλωματίας και των διεθνών σχέσεων με τη συμβολή της Ιωάννας Δημοσθένους.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

6 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση Δ.Σ. στη Λευκωσία

Στις 6 Οκτωβρίου 2018 το Δ.Σ. του Οργανισμού πραγματοποίησε συνάντηση στη Λευκωσία με σκοπό τον προγραμματισμό και το συντονισμό των δράσεων της νέας χρονιάς.

12 Οκτωβρίου 2018

Συμμετοχή στην εκδήλωση “Quo Vadis Europa? – Το Μέλλον της Ευρώπης και ο Ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Διεθνή Σκηνή”, Προεδρικό Μέγαρο

Μέλη και φίλοι του Cyprus Youth DiplomaCY είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην εκδήλωση “Quo Vadis Europa? – Το Μέλλον της Ευρώπης και ο Ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Διεθνή Σκηνή”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12 Οκτωβρίου 2018.

Ομιλητές ήταν ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, Υπουργός Εξωτερικών Κυπριακής Δημοκρατίας και ο κ. Δημήτρης Παπαδάκης, Ευρωβουλευτής (S&D) και την εκδήλωση συντόνιζε η κα. Σόφη Μιχαηλίδου, Διευθύντρια Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τo Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Γραφείο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συνδιοργανωτές για την εμπιστοσύνη προς τον οργανισμό μας και την πρόσκληση προς τους φίλους και τα μέλη μας για να παρευρεθούν σε μια τόσο σημαντική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση!

16 – 18 Οκτωβρίου 2018

European Youth Media Days

Η Αθανασία Κωνσταντίνου και ο Αντώνης Στυλιανού, μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Cyprus Youth DiplomaCY συμμετείχαν στο πρόγραμμα European Youth Media Days το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 – 18 Οκτωβρίου στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Βασικό θέμα του συνεδρίου ήταν οι επερχόμενες ευρωεκλογές και οι τρόποι επικοινωνίας των εκλογών μέσα από τα διάφορα  Μέσα μαζικής επικοινωνίας στην Ευρώπη.

22 Οκτωβρίου 2018

Έναρξη νέου Κύκλου του Προγράμματος “The Ambassador Series” 
Εγκαινιάσθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2018 ο νέος κύκλος του Προγράμματος του Cyprus Youth DiplomaCY “Ambassador Series” 2018-2019!
Είχαμε την μεγάλη τιμή και χαρά να έχουμε ως πρώτο ομιλητή τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Revel.

Μέλη του Οργανισμού συζήτησαν με τον Πρέσβη κ. Revel για τις σχέσεις Ισραήλ-Κύπρου, το ρόλο των νέων αλλά και για αλλά θέματα που το Ισραήλ πρωτοπορεί όπως στα θέματα καινοτομίας, ψηφιακής διπλωματίας, ενέργειας, περιβάλλοντος και νερού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρέσβη κ. Revel για την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για τόσο ενδιαφέροντα θέματα! Ευχαριστούμε επίσης το προσωπικό της Πρεσβείας για τη συνεργασία και τη βοήθεια για την διοργάνωση της συνάντησης.

27 Oκτωβρίου 2018 

Συμμετοχή στην 14η Γενική και Καταστατική Συνέλευση του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου

Στις 27 Οκτωβρίου 2018 το Cyprus Youth DiplomaCY συμμετείχε στην 14η Γενική και Καταστατική Συνέλευση του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου. Τον Οργανισμό εκπροσώπησε η Πρόεδρος του Οργανισμού κα. Αθανασία Κωνσταντίνου.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 

5 Νοεμβρίου 2018

Διοργάνωση ενημερωτικής συνάντησης με θέμα «Ευκαιρίες Εργοδότησης και Πρακτικής Άσκησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 η ενημερωτική συνάντηση του Cyprus Youth DiplomaCY με θέμα «Ευκαιρίες Εργοδότησης και Πρακτικής Άσκησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση» στο Σπίτι της ΕΕ στην Κύπρο.  Ευχαριστούμε την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο για τη φιλοξενία και την πραγματοποίηση της ενημερωτικής συνάντησης. Την εκδήλωση συντόνισαν η Μαρίνα Νικολάου, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων και ο Ζήνωνας Σωκράτους, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού.

6 – 9 Νοεμβρίου 2018

Συμμετοχή μέλους του Cyprus Youth DiplomaCY σε Ενημερωτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες

Η Γεωργία Θεολόγου, μέλος του Οργανισμού μας επιλέγηκε για να συμμετέχει σε ενημερωτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο μεταξύ 6 – 9 Νοεμβρίου 2018.

17 -19 Νοεμβρίου 2018

Συνδιοργάνωση της 3ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων 17 -19 Νοεμβρίου 2018, Λευκωσία

Στις 17 και 19 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Λευκωσία οι εργασίες του Προγράμματος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων. Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από το  Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και το Cyprus Youth DiplomaCY, με τη χρηματοδότηση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Το Πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων αποτελεί μια ιδιότυπη προσομοίωση των Εργασιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, με στόχο να εξοικειωθούν οι νέοι και οι νέες με τον ρόλο του κοινοβουλευτισμό και να τους δοθεί βήμα λόγου. Κατά τη διάρκεια των Εργασιών της 3ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων (17-18 Νοεμβρίου 2018), οι Νέοι και Νέες Βουλευτές είχαν την δυνατότητα να συνεδριάσουν σε πέντε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εργασίας, Εσωτερικών, Παιδείας, Περιβάλλοντος) και να συγγράψουν Κοινοβουλευτικές Εκθέσεις με προτάσεις και εισηγήσεις προς τα κέντρα λήψεις αποφάσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του Προγράμματος, πραγματοποιήθηκε συζήτηση πάνελ με θέμα «Κοινοβουλευτισμός, Ενεργός Πολιτότητα και ο Ρόλος των Νέων». Ως ομιλητές συμμετείχαν οι κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, Βουλευτής, Εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος, Επικεφαλής Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, η κα. Νάτια Καραγιάννη, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, ο κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, Δήμαρχος Αγλατζιάς εκ μέρους της Υποψηφιότητας Greater Nicosia 2021 – for European Youth Capital και ο  κ. Ζήνωνας Σωκράτους, εθελοντής Εκστρατείας «Αυτή τη Φορά Ψηφίζω». Την συζήτηση συντόνισε ο Δημοσιογράφος κ. Μάριος Ρούσσος.

Οι Εργασίες της Ολομέλειας της 3ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα της Ολομέλειας στη Βουλή των Αντιπροσώπων τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης των Εργασιών της Ολομέλειας της 3ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων χαιρετισμό απηύθυνε, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, η βουλευτής  κα. Αννίτα Δημητρίου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Παναγιώτης Σεντώνας. Εκ μέρους των συνδιοργανωτών χαιρετισμό απήυθυναν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου κ. Μάριος Φιλίππου και η Πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCY κα. Αθανασία Κωνσταντίνου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας Πρόεδρος εξελέγη η Νέα Βουλευτής κα. Νίκη Βικτώρια Φρατζέσκου, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το ρόλο Προέδρου της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων. Οι Κοινοβουλευτικές Εκθέσεις των πέντε Κοινοβουλευτικών Επιτροπών που προσομοιώθηκαν υπερψηφίσθηκαν και αποτελούν πλέον επίσημες Εκθέσεις της 3ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.

Οι εργασίες της 3ης Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία!

ΤΕΛΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Αθανασία Κωνσταντίνου, Πρόεδρος

Πάνος Χριστοφόρου, Γενικό Γραμματέας

Cyprus Youth DiplomaCY
30 Ιανουαρίου 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s