Ανακοίνωση Υποψηφιοτήτων: Εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής 2017-2019

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
CYPRUS YOUTH DIPLOMACY
2017-2019

Το Cyprus Youth DiplomaCY δημοσιεύει τις υποψηφιότητες που έχουν εμπρόθεσμα κατατεθεί για τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής για τη διετία 2017-2019, όσον αφορά στις επερχόμενες εκλογές.

Υποψηφιότητες για τις 9 θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου (αλφαβητικά)

1. Βασιλείου Μαρία
  2.  Δημοσθένους Σπύρος
  3. Καρύδη Ροδούλα
  4. Κατσαντώνη Κωνσταντίνα
  5. Κουντούρης Σολομών
  6. Κωνσταντίνου Αθανασία
  7. Νικολάου Μαρίνα
  8. Σόρος Νικόλας
  9. Σωκράτους Ζήνωνας
  10. Φιλίππου Ρένα
  11. Χατζηπολυδώρου Αντρια
  12. Χριστοφόρου Πάνος

Υποψηφιότητες για τις 2 θέσεις της Ελεγκτικής Επιτροπής

1. Ισαάκ Μαρίνα

Λόγω μη συμπλήρωσης του αριθμού θέσεων για την Ελεγκτική Επιτροπή, βάσει των όσων το καταστατικό του οργανισμού ορίζει, οι υποψηφιότητες θα συμπληρωθούν από τα ενδιαφερόμενα μέλη κατά την πραγματοποίηση της γενικής εκλογικής συνέλευσης.

Όπως αναφέρθηκε κατά την προκήρυξη των εκλογών, οι υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν και κείμενο υποστήριξης της υποψηφιότητάς τους, τα οποία παρατίθενται αυτούσια για ενημέρωση όλων των μελών του οργανισμού.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Βασιλείου Μαρία

Ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη του οργανισμού, είμαι ευτυχής που μου δόθηκε η ευκαιρία να εκπροσωπήσω και να βοηθήσω με όποιο τρόπο μπορώ, δίπλα σε εξαιρετικά άτομα. Βλέποντας τον οργανισμό να  εξελίσσεται τόσο πολύ στη σύντομη πορεία του, αισθάνομαι πολύ υπερήφανη για όσα έχει καταφέρει και θα το εκτιμούσα αν με τιμούσατε με τη ψήφο σας.

Δημοσθένους Σπύρος

Τα τελευταία 3 χρόνια ο ΜΚΟ Cyprus Youth DiplomaCY έχει δώσει πολλές ευκαιρίες σε νέους τους οποίους ενδιαφέρει η διπλωματία και η πολιτική να δραστηριοποιηθούν χωρίς να ενταχθούν σε κάποιο πολιτικό κίνημα. Εκτιμώ πως με την συμβολή μου στο διοικητικό συμβούλιο ο οργανισμός θα συνεχίσει το εκπληκτικό έργο που διετέλεσε μέχρι τώρα και θα μπορέσει να ξεπεράσει τον εαυτό του με ακόμα περισσότερη δράση και καινούριες ιδέες. Μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και με όρεξη για δουλειά μπορούμε να συνεχίσουμε την δράση του DiplomaCY και να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά, να κερδίσουμε γνώσεις αλλά και εμπειρίες οι οποίες θα μας συντροφεύουν στα επόμενα χρόνια.

Καρύδη Ροδούλα

Οι νέοι πρέπει να είναι ενεργοί πολίτες τις κοινωνίας με ενεργή συμμετοχή σε ό,τι τους αφορά, διότι αυτοί θα αποτελέσουν το μέλλον του τόπου μας και είναι αυτοί όπου μπορούν να φέρουν την διαφορά. Θα ήθελα λοιπόν να υποβάλω την υποψηφιότητα μου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Cyprus Youth DiplomaCY έτσι ώστε μέσα από αυτό να προσφέρω και εγώ ενεργά στην κοινωνία και τον τόπο μας.

Κατσαντώνη Κωνσταντίνα

Ως καινούριο μέλος του DiplomaCY, θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να συμμετέχω ενεργά, και να στηρίξω τη λειτουργία του σε θέματα πρακτικής οργάνωσης και δημιουργία δραστηριοτήτων.

Κουντούρης Σολομών

Ονομάζομαι Σολομών Κουντούρης και είμαι φοιτητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ασχολούμαι με τις διεθνείς σχέσεις και τη διπλωματία εδώ και μερικά χρόνια τόσο σαν μέλος του CYDiplomacy όσο και σαν delegate στα διάφορα συνέδρια MUN στα οποία συμμετάσχω. Πιστεύω πως σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου θα μπορώ να συνεισφέρω σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στον οργανισμό έτσι ώστε να δημιουργηθούν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους διπλωμάτες της Κύπρου.

Κωνσταντίνου Αθανασία

Υποβάλω υποψηφιότητα για 2η συνεχόμενη θητεία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Cyprus Youth DiplomaCY καθώς νιώθω ότι έχω ακόμη πολλά να προσφέρω στον Οργανισμό. Με την εμπειρία μου στον τομέα της νεολαίας και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων πιστεύω ότι μπορώ να συνεισφέρω ενεργά στην ενδυνάμωση του Οργανισμού. Κατά τη θητεία μου το 2015 – 2017 εργάστηκα κυρίως στο κομμάτι της επικοινωνίας με την ανανέωση της ιστοσελίδας, την ετοιμασία ενημερωτικών δελτίων, καθώς και ως Συντονίστρια της Ομάδας των Δημοσιογράφων στην 1η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων. Τη θητεία 2017 – 2019 θα ήθελα να ασχοληθώ με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και τη δημιουργία νέων πρότζεκτ για τον Οργανισμό μας.

Νικολάου Μαρίνα

Ονομάζομαι Μαρίνα Νικολάου και είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα των Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Έγινα μέλος του Cyprus Youth DiplomaCY τον Φεβρουάριο του 2016 και από τότε έχω εκπροσωπήσει τον οργανισμό σε εκδηλώσεις και συνέδρια στην Κύπρο και το εξωτερικό. Έχω επισκεφτεί με την ομάδα του DiplomaCY πρεσβείες,  και συμμετείχα στην 1η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων, στο Fredmun2016, στο ΤhessISMUN2017,  και σε άλλες εκδηλώσεις του οργανισμού. Στα ενδιαφέροντα μου συμπεριλαμβάνονται η διπλωματία, οι διεθνείς σχέσεις, η πολιτική, η κοινωνιολογία και η φιλοσοφία, ενώ η ενδυνάμωση των νέων είναι θέμα που με απασχολεί ιδιαίτερα. Υποβάλλω την υποψηφιότητα μου για το διοικητικό συμβούλιο με σκοπό να συνεχίσω να προσφέρω ενεργά στον οργανισμό όσα περισσότερα μπορώ, ακολουθώντας πάντα τους στόχους και το όραμά του.

Σόρος Νικόλας

Αγαπητοί φίλοι,

Ονομάζομαι Νικόλας Σόρος και με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να σας εκφράσω την πρόθεση μου για υποψηφιότητα στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού. Οι λόγοι οι οποίοι με οδήγησαν στην απόφαση μου αυτή είναι αρχικά το ενδιαφέρον μου για τη διπλωματία την οποία θεωρώ ως ένα πολύτιμο εργαλείο τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και στη χάραξη εξωτερικής πολιτικής. Επομένως, πιστεύω ότι η τέχνη της διπλωματίας σαν διαπραγματευτική πρακτική πρέπει να προωθείται και συγχρόνως να μαθαίνεται. Επιπρόσθετα, το Cyprus Youth Diplomacy μου έδωσε την πολύτιμη ευκαιρία να με μυήσει στον κόσμο της διπλωματίας γι᾽ αυτό κι εγώ θα ήθελα με τη σειρά μου να προσφέρω στον οργανισμό και στα μέλη του μέσα από μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο. Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το χρόνο σας και ευελπιστώ όπως με τιμήσετε με τη ψήφο σας στις 19 Μαΐου.

Με εκτίμηση,

Νικόλας Σόρος

Σωκράτους Ζήνωνας

Ονομάζομαι Ζήνωνας Σωκράτους και είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είμαι μέλος του Cyprus Youth Diplomacy και με την παρούσα ανακοίνωση υποβάλλω την υποψηφιότητα μου για το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού. Εδώ και δύο χρόνια είχα τη χαρά να συμμετάσχω σε διάφορες διοργανώσεις, διαλέξεις, φόρα και συνέδρια, ως μέλος του Cyprus Youth Diplomacy. Μεταξύ άλλων, έλαβα μέρος στην 1η Βουλή των Κύπριων Νέων και σε Προσομοίωση των Ηνωμένων Εθνών (FRED Model United Nations 2016). Επίσης, από  τις 29 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποίησα επίσκεψη στις Βρυξέλλες με άλλα μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (NGOs), η οποία αποτελείτο από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους νέους. Παράλληλα, στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης συμμετείχα σε πολλά συνέδρια ως Liaison Officer.

Όσον αφορά το πρόσωπό μου, αρχικά δεν σκόπευα να υποβάλλω υποψηφιότητα, καθώς είχα  θέσει  κάποιους  προσωπικούς  και  ερευνητικούς στόχους. Εντούτοις, η αγάπη μου για τον οργανισμό, με οδήγησε στην απόφαση να θέσω στα μέλη του Cyprus Youth Diplomacy την υποψηφιότητα μου. Ζητώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας, ούτως ώστε, από τη θέση αυτή να προσπαθήσω, με όσες δυνάμεις διαθέτω, για περισσότερες διπλωματικές νίκες του οργανισμού μας. Το Cyprus Youth Diplomacy, ως μη κυβερνητικός οργανισμός, κατάφερε τόσα χρόνια να βγει αλώβητο από τις συμπληγάδες των πολιτικών κομμάτων και να μεταδώσει σε μας τους νέους το εφαλτήριο και το ενδιαφέρον για τη διπλωματία. Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να κρατήσει αυτή τη γραμμή και να παραμείνει ενωμένο και προσηλωμένο στους στόχους του οργανισμού, έτσι όπως περιγράφονται στις πρόνοιες του καταστατικού.

Φιλίππου Ρένα

Η Διπλωματία και οι Διεθνείς Σχέσεις ήταν ανέκαθεν οι κλάδοι ενδιαφέροντος μου, τόσο στις σπουδές όσο και στις εξωσχολικές μου δραστηριότητες. Τα τελευταία δύο χρόνια, μέσω της θέσης μου στην οργάνωση, είχα την ευκαιρία να εμπλακώ σε διάφορα projects στην Κύπρο και να συμμετάσχω σε αρκετά προγράμματα στο εξωτερικό. Αυτές οι εμπειρίες, μου έδωσαν την δυνατότητα να γνωρίσω άτομα από άλλες αντίστοιχες οργανώσεις και να ανταλλάξουμε για μελλοντικές συνεργασίες. Έχοντας αποχτήσει περισσότερες γνώσεις και γνωριμίες, θα ήθελα να υποβάλω την υποψηφιότητα μου και για να προσφέρω ακόμη περισσότερα στην οργάνωση αλλά και να συμβάλω στην ενδυνάμωση της νεολαίας στην Κύπρο.

Χατζηπολυδώρου Άντρια

Κατά την περσινή χρονιά 2016-2017 διετέλεσα υπεύθυνη μελών του οργανισμού και γνώρισα από πρώτο χέρι τον οργανισμό και τις δράσεις του έχοντας την ευκαιρία να γίνω μέλος μιας επιτυχημένης ομάδας με όραμα και δράσεις που έχουν πραγματικό και απτό αντίκτυπο στην ζωή των νέων του τόπου δίνοντας τους ευκαιρίες συμμετοχής και το βήμα να εκφραστούν και να εκφράσουν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους.

Αυτή μου η εμπειρία με έκανε ακόμα πιο ένθερμη υποστηρικτή του οργανισμού και δημιούργησε την ανάγκη για μεγαλύτερη προσφορά στον οργανισμό και κατ’ επέκταση στους νέους του τόπου μας.”

Χριστοφόρου Πάνος

Ονομάζομαι Πάνος Χριστοφόρου και είμαι απόφοιτος Πανεπιστημίου Κύπρου, πτυχίο Κοινωνιολογίας και μεταπτυχιακό Πολιτικής Επιστήμης-Διεθνείς Σχέσεις. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά και δη τον εθελοντισμό ξεκίνησε από τα μαθητικά μου χρόνια, ομόρφυνε τα φοιτητικά και πλέον με χαρακτηρίζει ως άτομο. Είχα την χαρά να βρίσκομαι στους κόλπους του Cyprus Youth DiplomaCY από την πρώτη στιγμή που η πρωτοβουλία έγινε πράξη. Διετέλεσα Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων στο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Άτυπης Ομάδας μέχρι την εγγραφή ως  Μη Κυβερνητικός Οργανισμός. Μετά τις πρώτες εκλογές του Οργανισμού ανέλαβα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα. Υπήρξα συντονιστής  του προγράμματος ‘‘Τhe Ambassador Series’’, κατά το οποίο αντιπροσωπεία μελών μας συναντούσε Πρέσβεις και Διπλωματικές αποστολές σε Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με μια πληθώρα θεματολογίας αναλόγως της χώρας. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε σε δύο γύρους με την συμμετοχή συνολικά δεκαεπτά Πρεσβειών. Μέχρι τον Μάρτιο, υπήρξα συντονιστής της Ομάδας Εθελοντών Λειτουργών Συνδέσμων που συστάθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών Συμβουλίου της Ευρώπης. Ιδιαίτερη τιμή υπήρξαν οι ευκαιρίες που μου δόθηκαν να εκπροσωπήσω τον Οργανισμό στο εξωτερικό: ως μέλος της ομάδας που συστήθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο για το πρόγραμμα Youth in Action στις Βρυξέλλες, ως Youth Ambassador της Κύπρου στα πλαίσια της Σέρβικης Προεδρίας του OAΣΕ στο Βελιγράδι καθώς και ως Youth Delegate στο 29ο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του ΣτΕ στο Στρασβούργο. Επιπλέον, κατά την 1η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων, μια πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε με την συνεργασία του Cyprus Youth DiplomaCY και Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, διετέλεσα Προεδρεύων της Επιτροπής Εσωτερικών.

To Cyprus Youth DiplomaCY είναι απόδειξη ότι οι νέοι έχουν τη θέληση μα και τη δύναμη να κτίζουν κανάλια επικοινωνίας με φορείς χάραξης πολιτικών, διεθνών σχέσεων και διπλωματίας κόντρα στην γενική τάση στιγματισμού της νεολαίας ως απαθής. Με γνώμονα το σύνθημα του οργανισμού (where youth activism meets diplomacy), επαναδιεκδικώ την εκλογή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο πεπεισμένος πως ακόμη έχω να προσφέρω πολλά στο δυναμικό έργο που συντελείται.

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ισαάκ Μαρίνα

Καθώς είμαι μέλος από την αρχή της ιδρύσεως του οργανισμού και θεωρώ ότι έχει πετύχει τους στόχους που έχει θέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Θα ήθελα να συνεχίσω να είμαι μέλος αυτού του οργανισμού.

Ενεργοποίηση Διάταξης περί Διεξαγωγής Μέρους της Ψηφοφορίας Διαδικτυακά

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενεργοποιείται η διάταξη του Καταστατικού κατά την οποία μέρος της ψηφοφορίας ανάδειξης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

Μέλη του Οργανισμού τα οποία βρίσκονται εκτός Κύπρου ή  δεν μπορούν να παραστούν για λόγους πέραν των δυνατοτήτων τους, παρακαλούνται όπως αποστείλουν μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου (cyprus.youth.diplomacy@gmail.com)  μέχρι τις 18 Μαϊου 2017, παραθέτοντας τους λόγους  που θα ήθελαν να ψηφίσουν διαδικτυακά. Για λόγους προστασίας της ανωνυμίας της ψήφου, στα μέλη που θα ψηφίσουν διαδικτυακά θα αποσταλεί ειδικός κωδικός, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν  στην ειδικό διαδικτυακό ψηφοδέλτιο που θα τους αποσταλεί κατά την ώρα διεξαγωγής της γενικής εκλογικής συνέλευσης.

Σημειώνεται ότι η διαδικτυακή ψηφοφορία θα ανοίξει στις 19 Μαϊου και η ώρα 17:00 (ώρα Κύπρου) μόνο εάν υπάρχει απαρτία με φυσική παρουσία . Σε αντίθετη περίπτωση, όλα τα μέλη θα ειδοποιηθούν σχετικά και η διαδικτυακή ψηφοφορία θα διεξαχθεί κατά τη Γενική Συνέλευση στις 26 Μαϊου 2017, 18:00-19:00 (ώρα Κύπρου), οπότε και θα διεξαχθούν τελικώς οι εκλογές.   Τα μέλη του οργανισμού ενθαρρύνονται ιδιαίτερα να παραστούν φυσικώς κατά τη διεξαγωγή των εκλογών, για να γνωρίσουν τους υποψήφιους και να ψηφίσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο και ελεγκτική επιτροπή.

Για οποιαδήποτε απορία/διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον οργανισμό στην διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου cyprus.youth.diplomacy@gmail.com.

Διοικητικό Συμβούλιο
Cyprus Youth DiplomaCY