2017-2019

Έκθεση Διετίας Cyprus Youth DiplomaCY 2017-2019

Λόγω περάτωσης της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου του Cyprus Youth DiplomaCY, η παρούσα Έκθεση συνοψίζει όλες τις δραστηριότητες του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της διετίας 2017 – 2019.

Σύνοψη Έκθεσης:

Κατά τη διάρκεια της θητείας του το Διοικητικό Συμβούλιο είχε θέσει ως προτεραιότητα της διετίας 2017-2019 την Πολιτιστική Διπλωματία, με ιδιαίτερη  έμφαση στην προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στην προώθηση και ενημέρωση των νέων σχετικά με τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για Αδικήματα κατά των Πολιτιστικών Αγαθών (Σύμβαση Λευκωσίας).

Διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία η 2η και η 3η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων σε συνεργασία με το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου. Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι τον Σεπτέμβριο του 2017, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη θεσμοθέτηση της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων με απόφαση μόνιμης χρηματοδότησης του Προγράμματος όσον αφορά στη διεξαγωγή του.

Τον Δεκέμβριο του 2017 το Cyprus Youth DiplomaCY ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία υπό τον τίτλο «Οι νέοι συζητούν» όπου δόθηκε η δυνατότητα στους νέους και νέες της Κύπρου να συμμετέχουν σε συζητήσεις
στρογγυλής τραπέζης με κρατικούς αξιωματούχους, τεχνοκράτες και ακαδημαϊκούς για
θέματα που άπτονται των θεματικών της διπλωματίας και των διεθνών σχέσεων.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης επιτυχώς συναντήσεις στο πλαίσιο του 2ου κύκλου του προγράμματος «The Ambassador Series: Οι Νέοι της Κύπρου Συνομιλούν με Πρέσβεις Διαπιστευμένους στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Τέλος, ο Οργανισμός εκπροσωπήθηκε σε συνέδρια/σεμινάρια σχετικά με διπλωματία/διεθνείς σχέσεις και θέματα νεολαίας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, συμμετείχε ιδιαίτερα ενεργά σε δραστηριότητες του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, συνεργάστηκε με άλλους Οργανισμούς για την διεκπεραίωση των στόχων του και προώθησε ποικίλες δυνατότητες για εργοδότηση ή πρακτική άσκηση στους τομείς της διπλωματίας και των διεθνών σχέσεων.

Διετές Αφιέρωμα του Cyprus Youth DiplomaCY στην Πολιτιστική Διπλωματία

Κατά τη διάρκεια της θητείας του το Διοικητικό Συμβούλιο είχε θέσει ως προτεραιότητα της διετίας 2017-2019 την Πολιτιστική Διπλωματία, με ιδιαίτερη  έμφαση στην προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στην προώθηση και ενημέρωση των νέων σχετικά με τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για Αδικήματα κατά των Πολιτιστικών Αγαθών (Σύμβαση Λευκωσίας). Στο πλαίσιο του αφιερώματος αυτού, ο Οργανισμός διοργάνωσε στις 12 Ιουνίου 2018 σεμινάριο με τίτλο «Πολιτιστική Διπλωματία: οι Πρωτοβουλίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Ρόλος των Νέων της Κύπρου»  με κύριο ομιλητή τον Υπουργό Εξωτερικών της ΚΔ κ. Νίκο Χριστοδουλίδη. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος ανέπτυξε τη θεματική της πολιτιστικής διπλωματίας με έμφαση στις πρωτοβουλίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και το ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν σήμερα οι νέοι της Κύπρου.

Στο πλαίσιο του διετούς αφιερώματος ο Οργανισμός προέβη στις εξής δράσεις:

12 Ιουνίου 2018 

Διοργάνωση σεμιναρίου με τίτλο «Πολιτιστική Διπλωματία: οι Πρωτοβουλίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Ρόλος των Νέων της Κύπρου»  με κύριο ομιλητή τον Υπουργό Εξωτερικών της ΚΔ κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Το σεμινάριo του Cyprus Youth DiplomaCY με θέμα «Πολιτιστική Διπλωματία: οι Πρωτοβουλίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Ρόλος των Νέων της Κύπρου» ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στην Παλιά Λευκωσία.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος ανέπτυξε τη θεματική της πολιτιστικής διπλωματίας με έμφαση στις πρωτοβουλίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και το ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν σήμερα οι νέοι της Κύπρου.

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCY κα Αθανασία Κωνσταντίνου ευχαρίστησε τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και τους ομιλητές για την αποδοχή της πρόσκλησης και αναφέρθηκε στον βασικό στόχο της εκδήλωσης που ήταν να ενημερωθούν οι νέοι για θέματα πολιτιστικής διπλωματίας και για το πως οι ίδιοι μπορούν να συμβάλουν στην προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό.

Μετά το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ακολούθησε διάλειμμα με θέμα «Γεύσεις του Κόσμου» όπου προσφέρθηκαν κεραστικά από όλο τον κόσμο, προσφορά 7 Πρεσβειών διαπιστευμένων στην Κυπριακή Δημοκρατία (Ελλάδα, Αυστρία, Ιρλανδία, Κίνα, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής).

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ανέπτυξαν θέματα εισηγητές, ειδικοί σε θέματα πολιτιστικής διπλωματίας. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Δρ. Έλενα Θεοδούλου Χαραλάμπους, Μορφωτική Λειτουργός Α΄ στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα εισήγησης «Οι Πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σχετικά με την Ενάσκηση Πολιτιστικής Διπλωματίας, ο κ. Πέτρος Καψάσκης, Πρόεδρος και Ιδρυτής Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας με θέμα εισήγησης «Πολιτιστική Διπλωματία: η Συνέχεια της Εξωτερικής Πολιτικής με Άλλα Μέσα», η Δρ Αντιγόνη Πολυνείκη, Λειτουργός Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO με θέμα εισήγησης «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: το Παράδειγμα της Ψαλτικής Τέχνης», η Δρ Μυρτώ Χατζάκη από τη Λεβέντειο Πινακοθήκη – Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη με θέμα εισήγησης «Η Διπλωματία στην Προθήκη: Μουσεία και Πολιτιστική Διπλωματία», η κα Κατερίνα Βοσκαρίδου-Πάκκου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Μουσείου «Το Πλουμιστό Ψωμί» με θέμα εισήγησης «Το Ψωμί ως Πολιτιστικό Αγαθό» και η κα Άντρη Αναστασίου, Σχεδιάστρια με θέμα εισήγησης «Η Αναγέννηση του Λευκαρίτικου μέσα από τη Μόδα».

Η διοργάνωση εντάχθηκε υπό το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, Χορηγός Επικοινωνίας το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και Υποστηρικτής το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας. Την εκδήλωση συντόνισε η Επίτιμη Πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCY κα Ιωάννα Δημοσθένους.

13 Ιουλίου 2018

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της ΚΔ κ. Νίκο Χριστοδουλίδη

Στις 13 Ιουλίου 2018 το Δ.Σ. του Cyprus Youth DiplomaCY είχε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το έργο του Οργανισμού σε Θέματα Νεολαίας, Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων καθώς και τρόποι ενδυνάμωσης των νέων της Κύπρου μας στις συγκεκριμένες θεματικές. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Υπουργό για τη συνάντηση και την στήριξή του προς τον Οργανισμό.

Θεσμοθέτηση και επιτυχής συνέχιση της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων στη Λευκωσία

Το Cyprus Youth DiplomaCY και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου συνέχισαν τη συνεργασία τους με την επιτυχή  συνδιοργάνωση της 2ης και 3ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, μιας ιδιότυπη προσομοίωσης της λειτουργία της Βουλής των Αντιπρόσωπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου 56 νέοι και νέες της Κύπρου υποδύονται για ένα τριήμερο τους ρόλους των Βουλευτών.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη θεσμοθέτηση της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων με απόφαση μόνιμης χρηματοδότησης του Προγράμματος όσον αφορά στη διεξαγωγή του. Η θεσμοθέτηση ήταν ένας μεγάλος στόχος της «Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων» ο οποίος επετεύχθη, έτσι ώστε να δοθεί μόνιμα χώρος στους νέους ανθρώπους να εκφράσουν τις απόψεις τους για όλα αυτά που τους αφορούν, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο λήψης αποφάσεων.

23  – 25 Σεπτεμβρίου 2017 

Συνδιοργάνωση της 2ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, Λευκωσία 

Στα έδρανα της Βουλής των Αντιπροσώπων βρέθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι Νέοι Βουλευτές, συμμετέχοντες της 2ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων συζητώντας και ψηφίζοντας εκθέσεις τις οποίες οι ίδιοι ετοίμασαν με στόχο την επίλυση επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν τη νεολαία αλλά και τη χώρα ευρύτερα.

Με τη συνεδρία της 2ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Β’ Συνόδου, που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με το Cyprus Youth DiplomaCY, με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης στον χαιρετισμό του κατά την Ολομέλεια της προσομοίωσης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη διεξαγωγή της Β’ Συνόδου και επικρότησε την προσπάθεια την οποία γίνεται για την εμπλοκή των νέων στα κοινά. «Ευχόμαστε η Σύνοδος αυτή να φέρει πιο κοντά τους νέους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και να εμπλουτίσει την πολιτική ζωή του τόπου με νέους ανθρώπους» δήλωσε σχετικά.

Ακόμη, σημείωσε πως: «Η φιλόδοξη αυτή πρωτοβουλία πιστεύω ότι θα δώσει την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να προβληματιστούν και να συμμετάσχουν στα κοινά και να καταστούν έτσι ενεργότεροι πολίτες, αφού τα ποσοστά αποχής κατά τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις αποδεικνύουν την αδιαφορία των νέων για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας, καθώς και την ανάγκη όλοι μας να συμβάλουμε στην ανατροπή αυτών των φαινομένων».

Στον δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Παναγιώτης Σεντώνας ανέφερε πως: «Το πιο σημαντικό κεφάλαιο της κοινωνίας του 21ου αιώνα είναι τα μυαλά των νέων για αυτό χρειάζονται οι συνθήκες για την ανθοφορία της νέας γενιάς». Ακόμη, τονίζοντας πως ο κάθε άνθρωπος διαλέγει τον δικό του ρόλο στη ζωή κάλεσε τους Νέους Βουλευτές να μην αναβάλουν τη μάχη για το μέλλον του τόπου και να προσπαθούν συνεχώς για ένα καλύτερο αύριο.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου Λοΐζος Βασιλείου δήλωσε πως: «Σήμερα έχω απέναντι μου 56 νέες και νέους που στα πλαίσια του δημοκρατικού – διαρθρωμένου διαλόγου και του αμοιβαίου σεβασμού ήρθαν με τις ιδέες τους, τις απόψεις τους και τις γνώσεις τους και κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε πολιτικές θέσεις». Απευθυνόμενος στους Νέους Βουλευτές τους χαρακτήρισε ως το παρόν αυτού του τόπου, ενώ δήλωσε πως είναι υποχρέωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, να δοθεί στους νέους ο χώρος και ο χρόνος για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Ο Πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCy Πάνος Χριστοφόρου τόνισε πως: «Νεολαία η οποία περιορίζεται και αδρανοποιείται, αυτοαναιρείται». Απευθυνόμενος στους Νέους Βουλευτές τους κάλεσε να μην εφησυχάζουν πως το μέλλον τους ανήκει αλλά με πράξεις να αποδείξουν πως τους αξίζει.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας υπήρξε ψηφοφορία μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων για την εκλογή του νέου Προέδρου. Με 17 ψήφους υπέρ ο Ανδρέας Πιπερίδης εκλέχθηκε Πρόεδρος της 2ης  Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων και παρέλαβε την Προεδρία από τον Ιωάννη Τσουρή.

31 Μαρτίου 2018

Ενδιάμεση Συνάντηση 2ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων 

Έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου της 2ης Βουλής Νέων Αντιπροσώπων κ. Ανδρέα Πιπερίδη και των συνδιοργανωτών, Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και Cyprus Youth DiplomaCY έλαβε χώρα η Ενδιάμεση Συνάντηση της 2ης Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων στο Σπίτι του Εθελοντή στη Κοκκινοτριμιθιά.

​Κύριος στόχος αποτελούσε η αξιολόγηση των υπομνημάτων των 5 Κοινοβουλευτικών Επιτροπών που προσομοιώθηκαν και η, εκ μέρους των Επιτροπών, πορεία και  χαρτογράφηση των δραστηριοτήτων για προώθηση και υλοποίηση των υπομνημάτων.

Στο πρώτο σκέλος, έγινε αναφορά στα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την Ολομέλεια της 2ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων τόσο από πλευράς συνδιοργανωτών όσο και Επιτροπών.

Στο δεύτερο μέρος, κάθε επιτροπή συνεδρίασε γύρω από την αξιολόγηση της μέχρι σήμερα πορείας των ψηφισθέντων εκθέσεων και συνέγραψαν Σχέδιο Δράσης για τα επόμενα βήματα, τα οποία και παρουσιάστηκαν για την καλύτερη προώθηση των υπομνημάτων και την περεταίρω αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της 2ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.

Στη συνάντηση παρευρεύθηκαν εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων οι βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Δημητρίου (ΔΗΣΥ), Γιώργος Κ. Γεωργίου (ΑΚΕΛ) και ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου (Κίνημα Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών).

17 -19 Νοεμβρίου 2018

Συνδιοργάνωση της 3ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, Λευκωσία

Στις 17 και 19 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Λευκωσία οι εργασίες του Προγράμματος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων. Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από το  Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και το Cyprus Youth DiplomaCY, με τη χρηματοδότηση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Το Πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων αποτελεί μια ιδιότυπη προσομοίωση των Εργασιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, με στόχο να εξοικειωθούν οι νέοι και οι νέες με τον ρόλο του κοινοβουλευτισμό και να τους δοθεί βήμα λόγου. Κατά τη διάρκεια των Εργασιών της 3ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων (17-18 Νοεμβρίου 2018), οι Νέοι και Νέες Βουλευτές είχαν την δυνατότητα να συνεδριάσουν σε πέντε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εργασίας, Εσωτερικών, Παιδείας, Περιβάλλοντος) και να συγγράψουν Κοινοβουλευτικές Εκθέσεις με προτάσεις και εισηγήσεις προς τα κέντρα λήψεις αποφάσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του Προγράμματος, πραγματοποιήθηκε συζήτηση πάνελ με θέμα «Κοινοβουλευτισμός, Ενεργός Πολιτότητα και ο Ρόλος των Νέων». Ως ομιλητές συμμετείχαν οι κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, Βουλευτής, Εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος, Επικεφαλής Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, η κα. Νάτια Καραγιάννη, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, ο κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, Δήμαρχος Αγλατζιάς εκ μέρους της Υποψηφιότητας Greater Nicosia 2021 – for European Youth Capital και ο  κ. Ζήνωνας Σωκράτους, εθελοντής Εκστρατείας «Αυτή τη Φορά Ψηφίζω». Την συζήτηση συντόνισε ο Δημοσιογράφος κ. Μάριος Ρούσσος.

Οι Εργασίες της Ολομέλειας της 3ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα της Ολομέλειας στη Βουλή των Αντιπροσώπων τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης των Εργασιών της Ολομέλειας της 3ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων χαιρετισμό απηύθυνε, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, η βουλευτής  κα. Αννίτα Δημητρίου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Παναγιώτης Σεντώνας. Εκ μέρους των συνδιοργανωτών χαιρετισμό απήυθυναν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου κ. Μάριος Φιλίππου και η Πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCY κα. Αθανασία Κωνσταντίνου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας Πρόεδρος εξελέγη η Νέα Βουλευτής κα. Νίκη Βικτώρια Φρατζέσκου, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το ρόλο Προέδρου της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων. Οι Κοινοβουλευτικές Εκθέσεις των πέντε Κοινοβουλευτικών Επιτροπών που προσομοιώθηκαν υπερψηφίσθηκαν και αποτελούν πλέον επίσημες Εκθέσεις της 3ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων μπορούν να ανακτηθούν στη σχετική σελίδα που δημιουργήθηκε http://www.voulineon.com

5 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση των συνδιοργανωτών της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων (ΒτΝΑ), Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου και Cyprus Youth DiplomaCY, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συνδιοργανωτών της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων (ΒτΝΑ), Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου και Cyprus Youth DiplomaCY, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη.Στον ΠτΒ παραδόθηκαν οι Εκθέσεις των πέντε Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της 3ης ΒτΝΑ , και συζητήθηκαν εκτενέστερα οι εισηγήσεις της κάθε επιτροπής ξεχωριστά. Ο κ. Συλλούρης εξέφρασε το θαυμασμό του για το επίπεδο των εκθέσεων, αλλά και το ενδιαφέρον του για την πραγματοποίηση συναντήσεων γνωριμίας με την κάθε επιτροπή.

Ακόμη, στη συνάντηση συζητήθηκε η μέχρι τώρα συνεργασία του θεσμού με την ΒτΑ, όπως επίσης και μελλοντικά βήματα και πρακτικές που θα ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο τον ρόλο του, αλλά και η φωνή των νέων, έτσι ώστε να φτάνει πιο δυνατή στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Ο ΠτΒ εξέφρασε για ακόμη μια φορά την πλήρη στήριξη προς το θεσμό Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Διευθύντρια Υπηρεσίας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών κα.Ελένη Ηλιάδη, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την όλη στήριξή της.

Εκτύπωση του Εγχειριδίου «Βασικές Έννοιες Δικαίου της Θάλασσας»

To Cyprus Youth DiplomaCΥ προχώρησε στην εκτύπωση του εγχειριδίου με τίτλο «Βασικές Έννοιες Δικαίου της Θάλασσας». Το εγχειρίδιο τυπώθηκε με χρηματοδότηση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου μέσω του Προγράμματος «Πρωτοβουλίες Νέων».

Η έντυπη μορφή του Εγχειριδίου της Θάλασσας πρόκειται να αποσταλεί σε όλα τα Πανεπιστήμια της Κύπρου για να τοποθετηθεί στις Βιβλιοθήκες των Πανεπιστημίων, ως εγχειρίδιο που μπορεί να μελετήσει ο κάθε φοιτητής/τρια. Θα αποσταλεί επίσης σε όλες τις δημοτικές βιβλιοθήκες της Κύπρου, οι οποίες είναι ελεύθερα προσβάσιμες στο ευρύ κοινό. Τέλος, το εγχειρίδιο θα αποσταλεί σε Οργανώσεις Νεολαίας της Κύπρου.

Για το όλο εγχείρημα της έκδοσης του Εγχειριδίου για το Δίκαιο της Θάλασσας έχουν ενημερωθεί σχετικά ο Τέως Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Κασουλίδης και ο νυν Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οργανισμό τον Μάιο του 2015 και τον Ιούλιο του 2018 αντίστοιχα, οι οποίοι έχουν επαίνεσει την όλη προσπάθεια για ενδυνάμωση των νέων της Κύπρου μέσω του παρόντος εγχειριδίου.

Το εγχειρίδιο συνεγράφη από ερευνητική ομάδα του Cyprus Youth DiplomaCY, η οποία συστάθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό, και επιμελήθηκε από μέλη του Οργανισμού και συνεργάτες με ειδίκευση στο Δίκαιο της Θάλασσας.

Το εγχειρίδιο είναι επίσης διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή (https://cyprusyouthdiplomacy.com/vasikes-ennoies-dikaiou-thalassas-2017/) και ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα για άμεση παραπομπή στα άρθρα της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, σε άλλες σχετικές με το Δίκαιο της Θάλασσας διεθνείς συμβάσεις καθώς και στη σχετική νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω σχετικών υπερσυνδέσμων (hyperlinks) οι οποίοι παρουσιάζονται ευδιακρίτως.

Επανέναρξη του προγράμματος “The Ambassador Series: Οι Νέοι της Κύπρου Συνομιλούν με Πρέσβεις Διαπιστευμένους στην Κυπριακή Δημοκρατία”.

Το ΔΣ κατά τη διάρκεια της θητείας του ξεκίνησε το δεύτερο κύκλο του προγράμματος «The Ambassador Series: Οι Νέοι της Κύπρου Συνομιλούν με Πρέσβεις Διαπιστευμένους στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Όπως και στον 1ο κύκλο του προγράμματος (Απρίλιος 2015 – Ιούνιος 2016), έτσι και στον 2ο κύκλο μέλη του Οργανισμού είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν Πρέσβεις Διαπιστευμένους στην Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχοντας σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με μια πλειάδα θεμάτων Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας.

Όπως και στον  πρώτο κύκλο του προγράμματος, οι Πρέσβεις επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να συναντηθούν με τα μέλη του Cyprus Youth DiplomaCY και να συζητήσουν μαζί τους για θέματα Διεθνών Σχέσεων, Διπλωματίας και, Πολιτικής. Η θεματολογία καθοριζόταν από την εκάστοτε Πρεσβεία αναλόγως άλλοτε της πολιτικής εγγύτητας/ οικειότητας της χώρας με το θέμα και άλλοτε με την εμπειρία των ιδίων των Πρέσβεων.

22 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Revel

Εγκαινιάσθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2018 ο νέος κύκλος του Προγράμματος του Cyprus Youth DiplomaCY “Ambassador Series” 2018-2019!

Είχαμε την μεγάλη τιμή και χαρά να έχουμε ως πρώτο ομιλητή τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Revel.

Μέλη του Οργανισμού συζήτησαν με τον Πρέσβη κ. Revel για τις σχέσεις Ισραήλ-Κύπρου, το ρόλο των νέων αλλά και για αλλά θέματα που το Ισραήλ πρωτοπορεί όπως στα θέματα καινοτομίας, ψηφιακής διπλωματίας, ενέργειας, περιβάλλοντος και νερού.

26 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Κύπρο κ. Revaz Lominadze

Στη συνάντηση με τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Κύπρο τα μέλη του Cyprus Youth DiplomaCY είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν εις βάθος σχετικά με τις διμερείς σχέσεις Γεωργίας – Κύπρου, την ανατολική εταιρική σχέση, θέματα διασποράς καθώς και θέματα πολιτιστικής διπλωματίας όπως η γαστρονομική διπλωματία.

12 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση με την Πρέσβειρα της Ιρλανδίας στην Κύπρο κα Deirdre Ní Fhallúin

Στη συνάντηση με την Πρέσβειρα της Ιρλανδίας τα μέλη του Οργανισμού μας είχαν ένα ενδιαφέρον και εποικοδομητικό διάλογο κάτω από τη θεματική “Global Ireland: Small Country Diplomacy in Turbulent Times”.

Τα μέλη είχαν επίσης τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις με την Πρέσβειρα σε θέματα όπως το Κυπριακό πρόβλημα, το Brexit, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, τις μεγάλες σχέσεις μεταξύ Ιρλανδίας και Κύπρου, το Global Ireland 2025, την Ιρλανδία ως εκπαιδευτικό προορισμό και τέλος την υποψηφιότητα της Ιρλανδίας για μη μόνιμη έδρα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το 2021-2022.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους Πρέσβεις τόσο για την προθυμία που επέδειξαν στο να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Οργανισμού μας όσο και για τη φιλοξενία και το χρόνο που αφιέρωσαν για να συζητήσουν με τα μέλη μας.

Έναρξη του νέου προγράμματος «Οι Νέοι Συζητούν…»  

«Οι Νέοι Συζητούν…» είναι ο τίτλος της νέας πρωτοβουλίας του Cyprus Youth DiplomaCY. Σκοπός
του προγράμματος είναι όπως οι νέοι και νέες της Κύπρου συμμετέχουν σε Συζητήσεις
Στρογγυλής Τραπέζης με κρατικούς αξιωματούχους, τεχνοκράτες και ακαδημαϊκούς για
θέματα που άπτονται των θεματικών της διπλωματίας και των διεθνών σχέσεων.

5 Δεκεμβρίου 2017

«Οι Νέοι συζητούν για την Πολιτιστική Διπλωματία»

Η εναρκτήριος συζήτηση με τίτλο «Οι Νέοι συζητούν για την Πολιτιστική Διπλωματία»
πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου με κύριο ομιλητή τον έντιμο Υπουργό Εξωτερικών κ.
Ιωάννη Κασουλίδη. Στη συζήτηση αναλύθηκαν μεταξύ άλλων οι πρωτοβουλίες, σε διεθνές
επίπεδο, της Κυπριακής Δημοκρατίας για προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς
και η σημασία του ανοίγματος προς υπογραφή της Σύμβασης της Λευκωσίας, επιτυχία της
Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών Συμβουλίου της Ευρώπης (Νοέμβριος 2016-
Μάιος 2017). Με το πέρας της συνάντησης, έγινε παράδοση στον κ. Υπουργό του
υπομνήματος της 2ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων με όλες τις υπερψηφισθείσες
εκθέσεις.

20 Απριλίου 2018

«Οι Νέοι συζητούν για θέματα εθιμοτυπίας»   

Στις 20 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση του προγράμματος «Οι Νέοι συζητούν…» η οποία έλαβε χώρα στη Διεύθυνση Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ιστορικό υπόβαθρο των εθιμοτυπικών διατάξεων, για  το πρωτόκολλο που ακολουθείται αναλόγως περιστάσεων όπως και τη σημασία του στη διπλωματική πρακτική. Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πάνος Χριστοφόρου.

Εκδήλωση Αφιέρωμα στην Ημέρα της Γυναίκας

7 Μαρτίου 2019

«Προσωπικές Ιστορίες: Γυναίκες στη Διπλωματία, στις Διεθνείς Σχέσεις και στην Πολιτική»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Cyprus Youth DiplomaCY με θέμα «Προσωπικές Ιστορίες: Γυναίκες στη Διπλωματία, στις Διεθνείς Σχέσεις και στην Πολιτική» η οποία διοργανώθηκε στις 7 Μαρτίου 2019 στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας της γυναίκας. Ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν η πρώην Υπουργός Εξωτερικών Δρ. Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή και η Διεθνολόγος Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου.

Οι ομιλήτριες αναφέρθηκαν στην επαγγελματική τους εξέλιξη στο χώρο της διπλωματίας, της πολιτικής και των διεθνών σχέσεων και μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες και βιώματα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Δρ. Κοζάκου-Μαρκουλλή μίλησε τόσο για την εμπειρία της ως Διπλωμάτης και Υπουργός Εξωτερικών, όσο και για θέματα διεθνών σχέσεων και διπλωματίας, δίνοντας έμφαση στη σημασία της πολιτιστικής διπλωματίας και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την προώθηση των συμφερόντων της Κύπρου στο εξωτερικό.

Η κα. Κουκκίδη-Προκοπίου αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι γυναίκες στους χώρους των διεθνών σχέσεων και της πολιτικής, δίνοντας παραδείγματα από τη δική της εμπειρία, αναφερόμενη και στο έργο που έχει διατελέσει τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της γυναικείας ενδυνάμωσης.

Και οι δύο ομιλήτριες τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει πάντα η κατάλληλη προετοιμασία στην εργασία και έδωσαν πολύτιμες συμβουλές σε όσες γυναίκες, αλλά και άντρες, θέλουν να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στους τομείς της πολιτικής και των διεθνών σχέσεων. Στη συζήτηση συμμετείχαν και οι παρευρισκόμενοι, εκφράζοντας απόψεις και υποβάλλοντας ερωτήσεις. Την εκδήλωση συντόνισε η Κωνσταντίνα Κατσαντώνη, Υπεύθυνη Νομικών Θεμάτων του Cyprus Youth DiplomaCY.

Ευχαριστούμε θερμά τις ομιλήτριες και όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση καθώς και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τη στήριξη στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.

Προώθηση θέσεων εργασίας και δυνατοτήτων πρακτικής άσκησης στους τομείς της διπλωματίας και των διεθνών σχέσεων.

Το Cyprus Youth DiplomaCY συνέχισε την προώθηση θέσεων εργασίας και πρακτικής άσκησης σχετικών με τους τομείς της διπλωματίας, διεθνών σχέσεων και πολιτικής κατά τη διάρκεια της διετίας της θητείας του.

5 Νοεμβρίου 2018

Διοργάνωση ενημερωτικής συνάντησης με θέμα «Ευκαιρίες Εργοδότησης και Πρακτικής Άσκησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 η ενημερωτική συνάντηση του Cyprus Youth DiplomaCY με θέμα «Ευκαιρίες Εργοδότησης και Πρακτικής Άσκησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση» στο Σπίτι της ΕΕ στην Κύπρο.  Ευχαριστούμε την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο για τη φιλοξενία και την πραγματοποίηση της ενημερωτικής συνάντησης. Την εκδήλωση συντόνισαν η Μαρίνα Νικολάου, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων και ο Ζήνωνας Σωκράτους, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού.

Ανακήρυξη Επίτιμης Προέδρου του Οργανισμού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Cyprus Youth DiplomaCY αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή της Ιωάννας Δημοσθένους στην ίδρυση και στο έργο του Οργανισμού, την τίμησε με την ανακήρυξή της ως Επίτιμης Πρόεδρου του Οργανισμού.

Η ανακήρυξη έγινε ως έκφραση εκτίμησης προς την ανιδιοτελή και αδιάκοπη προσφορά της στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Οργανισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού την ευχαριστεί θερμά για όσα έχει προσφέρει στον Οργανισμό.

Συνεργασίες με Άλλους Οργανισμούς

Συνεργασία με ILA Cyprus

Το Cyprus Youth DiplomaCY ανανέωσε το Μνημόνιο Συνεργασίας με το International Law Association Cypriot Branch (ILA Cyprus) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018, με την δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης της συνεργασίας. Το Μνημόνιο προνοεί τη συνεργασία των δύο Οργανισμών στους τομείς του Διεθνούς Δικαίου, της Διπλωματίας και των Διεθνών Σχέσεων, την προώθηση του έργου εκάστου Οργανισμού καθώς και την συνδιοργάνωση εκδηλώσεων σχετικών με το κοινό έργο των δύο Οργανισμών. Στα πλαίσια συνεργασίας, το Cyprus Youth DiplomaCY υπήρξε υποστηρικτής προώθησης των ‘‘Call for Student Representatives Academic Year 2017-2018’’ και ‘‘ILA CY-Essay Competition’’.

FREDMUN 2017

Το Cyprus Youth DiplomaCY υπήρξε υποστηρικτής προώθησης του FREDMUN 2017 που πραγματοποιήθηκε στις 2-5 Νοεμβρίου 2017 στο πανεπιστήμιο Frederick.

Το Fredmun 2017, που τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Frederick, είναι το μοναδικό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών σε πανεπιστημιακό επίπεδο στην Κύπρο που πραγματοποιείται με την επίσημη στήριξη των Ηνωμένων Εθνών.

Το Cyprus Youth DiplomaCY συνεργάστηκε ως συνδεδεμένος οργανισμός με το FREDMUN 2016, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Frederick, μεταξύ 18-20 Νοεμβρίου 2016 στη Λευκωσία. Το Cyprus Youth DiplomaCY συνεργάστηκε και προώθησε ιδιαίτερα την Προσομοίωση της Επιτροπής Υπουργών Συμβουλίου της Ευρώπης, στο πλαίσιο της διετούς αφιέρωσής του στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Εκπροσώπηση του Cyprus Youth DiplomaCY σε συνέδρια και εκδηλώσεις στην Κύπρο

2017

2 Δεκεμβρίου 2017

Ειδικό Αφιέρωμα στο Βραβείο Ζαχάροφ για την Ελευθερία της Σκέψης
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, Αθανασία Κωνσταντίνου και Ζήνωνας Σωκράτους συμμετείχαν στο ειδικό αφιέρωμα για το Βραβείο Ζαχάροφ για την Ελευθερία της Σκέψης που πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2017. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Ευρωβουλευτής κ.Λευτέρης Χριστοφόρου, η Βουλευτής κα. Αννα Θεολόγου και η επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κύπρου, κα.Καλλιόπη Αγαπίου Ιωσηφίδου.

5 Δεκεμβρίου 2017

Συμμετοχή στη Δημόσια Διαβούλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με Μη Κυβερνητικές
Οργανώσεις
Μέλη του Cyprus Youth DiplomaCY συμμετείχαν στην 3η Δημόσια Διαβούλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο στις 5 Δεκεμβρίου 2017.

8 Δεκεμβρίου 2017  

Συζήτηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Μέλη του Cyprus Youth DiplomaCY συμμετείχαν στην συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Αντόνιο Ταγιάνι που έλαβε χώρα στο Σπίτι της Ευρώπης στις 8 Δεκεμβρίου 2017.

2018

18 Απριλίου 2018

7η Σύνοδος Κοινωνίας των Πολιτών

Το θέμα το οποίο θα απασχόλησε τις εργασίες της φετινής Συνόδου ήταν η «Χρηστή Διοίκηση των ΜΚΟ και το νομικό πλαίσιο που τις επηρεάζει»  για το οποίο ετοιμάστηκε σχετικό υπόμνημα  καθώς και η πρόοδος των θεμάτων που είχαν παρατεθεί σε προηγούμενες συνόδους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικότερα οι ΜΚΟ. Το Cyprus Youth DiplomaCY ήταν ανάμεσα στους 56 επιλεχθέντες ΜΚΟ και εκπροσωπήθηκε από τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, Σολωμόν Κουντούρη, ως βασικό βουλευτή και τον Πρόεδρο, Πάνο Χριστοφόρου, ως αναπληρωματικό.

30 Απριλίου 2018

3η Εθνική Σύνοδος Νέων: Challenge our Future: Δεξιότητες, Τάσεις, Ευκαιρίες

Η Μαρίνα Νικολάου, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων και η Ιωάννα Δημοσθένους, Επίτιμη Πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCY συμμετείχαν στις εργασίες της 3ης Συνόδου Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία. Η Σύνοδος ασχολήθηκε με τις προκλήσεις που ανιμετωπίζουν οι νέοι αναφορικά με τη μετάβασή τους στην αγορά εργασίας. Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

21 Ιουνίου 2018

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού TrainVol 

Στις 21 Ιουνίου το Cyprus Youth DiplomaCY με την Μαρίνα Νικολάου, τη Μαρία Βασιλείου, την Κωνσταντίνα Κατσαντώνη, την Ιωάννα Δημοσθένους, τον Σπύρο Δημοσθένους και τον Αντώνη Στυλιανου συμμετείχε στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού TrainVol το οποίο διοργανώθηκε στο Χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής στη Λευκωσία από το CARDET και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.

5 Ιουλίου 2018 

Συμμετοχή στην εκδήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια από το Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

To Cyprus Youth DiplomaCY παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια από το Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.  Κύριος Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γιώργος Πικης, τέως Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου και ένας από τους 18 εκλελεγμένους Δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την περίοδο 2004-2010. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών της ΚΔ κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Γενικός Εισαγγελέας της ΚΔ κ. Κώστας Κληρίδης και ο Πρόεδρος Ανώτατου Δικαστηρίου ΚΔ κ. Μύρωνας Νικολάτος.

30 Ιουλίου 2018

Συμμετοχή στη Δημόσια Διαβούλευση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Στρατηγική Δράση της Εξωτερικής Πολιτικής της ΚΔ.  

Το Cyprus Youth DiplomaCY παρευρέθηκε και συμμετείχε στις 30 Ιουλίου 2018 στη Δημόσια Διαβούλευση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Στρατηγική Δράση της Εξωτερικής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι χαρά μας να βρισκόμαστε δίπλα στο Υπουργείο Εξωτερικών σε αυτή του την προσπάθεια και παραμένουμε στη διάθεση του Υπουργείου για περαιτέρω ενεργή εμπλοκή των νέων της Κύπρου στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

12 Οκτωβρίου 2018

Συμμετοχή στην εκδήλωση “Quo Vadis Europa? – Το Μέλλον της Ευρώπης και ο Ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Διεθνή Σκηνή”, Προεδρικό Μέγαρο

Μέλη και φίλοι του Cyprus Youth DiplomaCY είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην εκδήλωση “Quo Vadis Europa? – Το Μέλλον της Ευρώπης και ο Ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Διεθνή Σκηνή”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12 Οκτωβρίου 2018.

Ομιλητές ήταν ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, Υπουργός Εξωτερικών Κυπριακής Δημοκρατίας και ο κ. Δημήτρης Παπαδάκης, Ευρωβουλευτής (S&D) και την εκδήλωση συντόνιζε η κα. Σόφη Μιχαηλίδου, Διευθύντρια Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τo Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Γραφείο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Ευχαριστούμε θερμά τους συνδιοργανωτές για την εμπιστοσύνη προς τον οργανισμό μας και την πρόσκληση προς τους φίλους και τα μέλη μας για να παρευρεθούν σε μια τόσο σημαντική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση!

Εκπροσώπηση του Cyprus Youth DiplomaCY σε συνέδρια και εκδηλώσεις στο εξωτερικό  

2017

Συμμετοχή στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης  

Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ρένα Φιλίππου, εκπροσώπησε την Κύπρο το 2017 ως Youth Delegate στο 32ο και 33ο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιείται στο Στρασβούργο.

2018

16 – 18 Οκτωβρίου 2018

European Youth Media Days

Η Αθανασία Κωνσταντίνου και ο Αντώνης Στυλιανού, μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Cyprus Youth DiplomaCY συμμετείχαν στο πρόγραμμα European Youth Media Days το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 – 18 Οκτωβρίου στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

6 – 9 Νοεμβρίου 2018

Συμμετοχή μέλους του Cyprus Youth DiplomaCY σε ενημερωτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες  

Η Γεωργία Θεολόγου, μέλος του Οργανισμού μας συμμετείχε σε ενημερωτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο μεταξύ 6 – 9 Νοεμβρίου 2018.

2019

31 Μαρτίου – 4 Απριλίου 2019

Συμμετοχή στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η Αθανασία Κωνσταντίνου εκπροσώπησε την Κύπρο ως Youth Delegate στην 36η Σύνοδο του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο. Το θέμα της 36ης Συνόδου ήταν «Δήμαρχοι που προασπίζονται τη Δημοκρατία»

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η Αθανασία συναντήθηκε με εκπροσώπους της Κυπριακής Αποστολής στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, καθως επίσης με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης και Μέλη της Κυπριακής διπλωματικής αποστολής.

Συμμετοχή στις δραστηριότητες του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου  

Το Cyprus Youth DiplomaCY ως πλήρες μέλος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του.

22 Οκτωβρίου 2017

Ετήσια Γενική Συνέλευση Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου
Το Cyprus Youth DiplomaCY, ως πλήρες μέλος, συμμετείχε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2017.

9-11 Φεβρουαρίου 2018

Συμμετοχή στο τριήμερο συνέδριο του ΣυΝΚ με θέμα «H ενδυνάμωση του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας»

Το Cyprus Youth DiplomaCY είχε τη χαρά να συμμετέχει στο τριήμερο συνέδριο που διοργάνωσε το  Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου με θέμα «Η Ενδυνάμωση του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας», το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9-11 Φεβρουαριου 2018 στο ξενοδοχείο Ποσειδώνια στη Λεμεσό.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η αναβάθμιση του υφιστάμενου Εγγράφου Πολιτικής του Συ.Ν.Κ., με τίτλο «Ενίσχυση του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου» του 2007 μέσω εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των νέων και φορέων χάραξης πολιτικής. Κατεπέκταση, τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των συμμετεχόντων (μέλη οργανώσεων μελών του Συ.Ν.Κ., μέλη οργανώσεων που δεν ανήκουν στο Συ.Ν.Κ., και ανέντακτοι νέοι), προκειμένου να εργαστούν από κοινού με σκοπό των εμπλουτισμό των δράσεων και παράλληλα στο έργο του Συ.Ν.Κ. Εκ μέρους το ΔΣ του Οργανισμού παραβρέθηκαν ο Ταμίας, Σπύρος Δημοσθένους, και Υπεύθυνη Νομικών Θεμάτων, Κωνσταντίνα Καραντώνη.

Πρόγραμμα Youth Ambassador Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου

Η Μαρίνα Νικολάου, Υπεύθυνη εκδηλώσεων του Cyprus Youth DiplomaCY επιλέγηκε για να συμμετέχει στο Πρόγραμμα Youth Ambassador του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου.

27 Oκτωβρίου 2018

Συμμετοχή στην 14η Γενική και Καταστατική Συνέλευση του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου

Στις 27 Οκτωβρίου 2018 το Cyprus Youth DiplomaCY συμμετείχε στην 14η Γενική και Καταστατική Συνέλευση του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου. Τον Οργανισμό εκπροσώπησε η Πρόεδρος του Οργανισμού Αθανασία Κωνσταντίνου.

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Νέων Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

Το Cyprus Youth DiplomaCY συμμετείχε με το δικό του Περίπτερο στο Φεστιβάλ Νεολαίας 2017 και στο Φεστιβάλ Νεολαίας 2018 – Up to You(th) που διοργάνωσε ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου στο Πάρκο Ακροπόλεως στη Λευκωσία. Το 2017 τον Οργανισμό εκπροσώπησαν η Μαρία Βασιλείου, Σπύρος Δημοσθένους, Πανος Χριστοφόρου, Αντώνης Στυλιανού και Αθανασία Κωνσταντίνου. Το 2018 τον Οργανισμό εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Πάνος Χριστοφόρου και ο Ταμίας του Οργανισμού μας Σπύρος Δημοσθένους. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του 2018, ο Οργανισμό μας πραγματοποίησε επίσης εργαστήριο με θέμα τις δυνατότητες Εργοδότησης και πρακτικής άσκησης στους τομείς της διπλωματίας και των διεθνών σχέσεων με τη συμβολή της Ιωάννας Δημοσθένους.

Συναντήσεις 

 • Η Αθανασία Κωνσταντίνου, Γενική Γραμματέας του Οργανισμού (2017) συμμετείχε την 1η Αυγούστου 2017 στους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου της Ελβετίας μετά από πρόσκληση της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Κύπρο.
 • Ο Πρόεδρος, κ. Πάνος Χριστοφόρου, και Ταμίας του Οργανισμού, κ. Σπύρος
  Δημσθένους, συμμετείχαν στις 28 Σεπτεμβρίου
  2017 στους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου της Βραζιλίας
  μετά από πρόσκληση της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Κύπρο.
 • Η Ιωάννα Δημοσθένους, Επίτιμη Πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCY συμμετείχε στη δεξίωση για την Εθνική Ημέρα της Ιταλίας στις 3 Ιουνίου 2019 μετά από πρόσκληση του Πρέσβη της Ιταλίας στην Κύπρο.
 • H Κωνσταντίνα Κατσαντώνη, Υπεύθυνη Νομικών Θεμάτων του Οργανισμού συμμετείχε στις 4 Ιουνίου 2019 στους εορτασμούς που έγιναν στο πλαίσιο των γενεθλίων της Μεγαλιώτατης Βασίλισσας Ελισάβετ II μετά από πρόσκληση του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή στην Κύπρο H.E. Mr. Stephen Lillie.

Άλλες Δραστηριότητες του Οργανισμού

 • Κόψιμο βασιλόπιττας Cyprus Youth DiplomaCY.

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης τον Ιανουάριο του 2019 ήταν η κα. Νίκη Παπαδοπούλου-Παπά, Επικεφαλής του Γραφείου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ως ένδειξη της τεράστιας εκτίμησής μας για την συμβολή της στην ενδυνάμωση της Κυπριακής Νεολαίας!

 • Προώθηση της εγγραφής των νέων στους καταλόγους ψηφοφόρων για τις επερχόμενες ευρωπαικές εκλογές του 2019.
 • Προώθηση του δικαιώματος και υποχρέωσης των νέων να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, ως προσπάθεια καταπολέμησης της αποχής των νέων από τις εκλογικές διαδικασίες.
 • Προώθηση Συνεδρίων, Σεμιναρίων, Καλοκαιρινών Σχολείων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
 • Συμμετοχή σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις.

Γενική και Καταστατική Συνέλευση Cyprus Youth DiplomaCY

25 Μαϊου 2018 

Κατά τη συνέλευση έγιναν τα παρακάτω:

 1) Παρουσίαση Eτήσιας Έκθεσης Οργανισμού για το 2017

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Πάνος Χριστοφόρου παρουσίασε την ετήσια έκθεση δραστηριοτήτων του Οργανισμού για το 2017.

2) Παρουσίαση Οικονομικής Κατάστασης 2017

Ο Ταμίας του Οργανισμού κ. Σπύρος Δημοσθένους παρουσίασε την ετήσια οικονομική κατάσταση του Οργανισμού για το 2017. Τα οικονομικά του Οργανισμού για το 2017 παραδόθηκαν στην ελεγκτική επιτροπή για τον ετήσια οικονομικό έλεγχο.

3) Έγκριση Ποσού Ετήσιας Συνδρομής γα την Eγγραφή Mελών 2017-2018

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε το ποσό των 10 ευρώ ως ετήσια συνδρομή των μελών για τη χρονιά 2017-2018. Για τη χρονιά 2018-2019, η Γενική Συνέλευση πρότεινε την αύξηση της Ετήσιας Συνδρομής στα 15 ευρώ, με εξαίρεση για φοιτητές και άνεργους νέους και νέες.

4) Καταστατικές Αλλαγές όπως προβλέπονται από τον περί Σωματείων και Ιδρυμάτων και άλλα Συναφή Θέματα Νόμο του 2017 Ν.104(Ι)/2017.

Συζητήθηκαν μια προς μια οι καταστατικές αλλαγές που προτάθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο. Όλες οι αλλαγές υιοθετήθηκαν με ομοφωνία.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΔΣ Cyprus Youth DiplomaCY

12/6/2019

Cyprus Youth DiplomaCY 
Where youth activism meets DiplomaCY!