Συνάντηση με την Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο Α.Ε. κα. Kathleen Doherty

The Ambassadors Series: Συνάντηση με την Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο Α.Ε. κα. Kathleen Doherty

13082551_1708471276037061_4465338165145616104_n

Μεγάλη Τρίτη, 26 Απριλίου , και σταθμός για το Ambassador Series η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπου αντιπροσωπεία του Cyprus Youth DiplomaCY είχε τη τιμή να συναντήσει την ΑΕ. Πρέσβη κα. Kathleen Doherty.

Τα περιβόητα american cookies έμελλαν να είναι ο καλύτερος ‘‘προπομπός’’ σε αυτό το ταξίδι γνωριμίας με την Αμερικανική διπλωματική σφαίρα.  Η Α.Ε. κα. Πρέσβης με απλότητα και γεμάτη θετική ενέργεια μας συστήθηκε εξιστορώντας μας βιώματα και συναισθήματα για την μέχρι τώρα επαγγελματική της πορεία. Ακολούθως, ζήτησε από τα παρευρισκόμενα μέλη λίγα λόγια για την προσωπική σταδιοδρομία του καθενός, καθώς και για το έργο που συντελείται στον οργανισμό μας.

Το κυρίως θέμα της συζήτησης ήταν «Οι Οικονομικές Προοπτικές σε μια μεταβαλλόμενη περιοχή και η διαχείρισή τους» (Economic Prospects in a Changing region and Post-Settlement). Ακολούθησαν οι δικές μας ερωτήσεις για θέματα διπλωματίας αλλά και για την παρουσία και τον ρόλο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Κύπρο.

Στην συνέχεια συζητήθηκαν θέματα τα οποία απασχολούν το διεθνές σκηνικό σήμερα και διάλογος με επίκεντρο διάφορα εφήμερα προβλήματα και προκλήσεις που υπάρχουν και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η οικονομική κρίση, η ενεργή συμμετοχή των νέων στην πολιτική ζωή, η ανεργία,η νεανική επιχειρηματικότητα, η συμμετοχή των γυναικών και θέση τους στην πολιτική, το θέμα των προσφύγων, η τρομοκρατία, το θέμα των Panama Papers και άλλα σύγχρονα ζητήματα.

Ευχαριστούμε θερμά την Α.Ε. Πρέσβη κα. Kathleen Doherty και την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για τη φιλοξενία και την τιμή που μας δόθηκε να συζητήσουμε ως νέα άτομα με κάποια τόσο έμπειρη τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας όσον αφορά την σύγχρονη διεθνή και ευρωπαϊκή  σκηνή.

Πληροφορίες για το έργο της Πρεσβείας των Ηνωμένων πολιτειών Αμερικής μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Μαρίνα Νικολάου, Μέλος του Cyprus Youth DiplomaCY.

Σημείωση: Το κείμενο ετοιμάστηκε από την κα. Μαρίνα Νικολάου και εκφράζει απόψεις αποκλειστικά της συγγραφέως. Δεν δεσμεύει με κανένα τρόπο το Cyprus Youth DiplomaCY.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s