«Το Συμβούλιο της Ευρώπης και οι Προτεραιότητες του» Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης

«Το Συμβούλιο της Ευρώπης και οι Προτεραιότητες του»
Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης

Διεξήχθη με επιτυχία η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε το Cyprus Youth DiplomaCY με θέμα «Το Συμβούλιο της Ευρώπης και οι Προτεραιότητες του» , η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του διετούς αφιερώματος του Cyprus Youth DiplomaCY στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η συζήτηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στο HUB Nicosia στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, στη Λευκωσία.  

Ομιλήτρια ήταν η κα. Μαρία Σαββίδου, Διπλωμάτης του Υπουργείου Εξωτερικών στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο τρόπος λειτουργίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο στόχος του Συμβουλίου της Ευρώπης να προωθήσει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Κράτος Δικαίου και τον εκδημοκρατισμό, καθώς και η συμβολή της Κύπρου ως Κράτους Μέλους στον οργανισμό. Τη συζήτηση συντόνισε η Δημοσιογράφος για ζητήματα νεολαίας του Cyprus Youth DiplomaCΥ,  Αθανασία Κωνσταντίνου.

Η συζήτηση ήταν ανοικτή στο κοινό  με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους. Η προσέλευση των νέων ήταν  ιδιαίτερα μεγάλη και οι νέοι που συμμετείχαν υπέβαλαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και τον ρόλο της Κύπρου στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Cyprus Youth DiplomaCY απευθύνει θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Κασουλίδη για την έγκριση διεξαγωγής της συγκεκριμένης συζήτησης, στην κα. Μαρία Σαββίδου για την εξαιρετική παρουσίασή της καθώς και για την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που έλαβε χώρα καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον τους και τη συμμετοχή τους.

Θερμές ευχαριστίες επίσης στο HUB Nicosia για την ευγενικής παραχώρηση του χώρου για τη συζήτηση και την εξαιρετική φιλοξενία του.

Cyprus Youth DiplomaCY
22/2/2016

This slideshow requires JavaScript.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: