Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο, Α.Ε. κ. Trevor Peacock

Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο, Α.Ε. κ. Trevor Peacock

Την Δευτέρα 8 Ιουνίου, αντιπροσωπεία του Cyprus Youth Diplomacy επισκέφτηκε την Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας στην Κύπρο, που αποτέλεσε και τον τελευταίο σταθμό της σειράς συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης με διαπιστευμένους Πρέσβεις στην Κύπρο.

Ο Ύπατος Αρμοστής Α.Ε. κ. Trevor Peacock μας υποδέχθηκε με χαρά στους χώρους της Ύπατης Αρμοστείας και είχαμε μαζί του μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Αρχικά, οΎπατος Αρμοστής κ. Peacock μας εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθείται στην Αυστραλία για να γίνει κάνεις Διπλωμάτης. Έπειτα, συζητήσαμε για τις διμερείς σχέσεις της Κύπρου με την Αυστραλία αλλά και για την κυπριακή κοινότητα στη μακρινή αυτή χώρα η οποία, όπως ενημερωθήκαμε, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κοινότητα αποδήμων μετά την Αγγλία.

Στη συνέχεια, η κουβέντα μας πήγε στα θέματα τουρισμού με τον Ύπατο Αρμοστή να μας ενημερώνει πως δυστυχώς δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε αυτό τον τομέα και να μας εξηγά πως θα ενθαρρύνει την κυπριακή κυβέρνηση να επιδιώξει να φέρει Αυστραλούς τουρίστες αφού ο ίδιος βλέπει συμπατριώτες του να ενθουσιάζονται μαθαίνοντας για την Κύπρο και βλέποντας φωτογραφίες, ενώ πλέον υπάρχει και καλύτερη αεροπορική σύνδεση μέσω του Κατάρ και του Ντουμπάι. Στο μεταξύ, μέσα από τη συζήτηση αυτή, ο Ύπατος Αρμοστής μας ενημέρωσε επίσης για τη δυνατότητα που δίδεται σε νέους ευρωπαίους ηλικίας μέχρι 30 ετών να βγάλουν βίζα εργασίας και να εργαστούν για τουλάχιστον ένα χρόνο στην Αυστραλία. Μάλιστα, ο κος Peacock εξέφρασε την έκπληξη του που τόσοι πολλοί ευρωπαίοι εκμεταλλεύονται αυτή την ευκαιρία αλλά όχι οι κύπριοι νέοι.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα θέματα που συζητήσαμε με τον Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας ήταν τα μεγάλα προβλήματα της μετανάστευσης και της τρομοκρατίας, τις αρχαιολογικές ανασκαφές του πανεπιστημίου του Sydney στην Πάφο, την καριέρα του ως διπλωμάτης αλλά και το πώς η Αυστραλία γεωγραφικά βρίσκεται πολύ μακριά απο την Ευρώπη αλλά οι πολιτικοί οργανισμοί (political institutions) και οι παραδόσεις (traditions) της χωράς είναι πέρα για πέρα Ευρωπαϊκές.

Η όλη συζήτηση διεξήχθη μέσα σε πολύ φιλικό κλίμα, ενώ μας προσφέρθηκε καφές και κεραστικά.
Ευχαριστούμε ειλικρινά τον Ύπατο Αρμοστή Α.Ε. κ. Peacock και την Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας τόσο για τη φιλοξενία όσο και για την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε μαζί τους.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορές για την Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας πατώντας εδώ.

Στέλιος Ηλία
Μέλος
Cyprus Youth DiplomaCY

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: